Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 7,3% στο β' τρίμηνο του 2011

       Αποκαρδιωτική παραμένει η εικόνα της ελληνικής οικονομίας, βάσει των διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων. Το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν συρρικνώθηκε κατά 7,3% στο β' τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων διαμορφώθηκε τον Ιούνιο σε 793,685 άτομα, δηλαδή στο 16% του εργατικού δυναμικού. 
      Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός οικονομίας κ. Ε. Βενιζέλος είχε δηλώσει πριν είκοσι περίπου  μέρες ότι ή ύφεση για το 2011 θα κλείσει γύρω στο 5%, έναντι 3,5% που είχε προϋπολογισθεί. 
       Εμείς δεν έχουμε παρά να εκδηλώσουμε τον θαυμασμό μας για τις επιτυχείς προβλέψεις του κ. Βενιζέλου, αφού  με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε προχθές ενισχυμένα και από την εφαρμογή των μέτρων του μεσοπρόθεσμου, είναι σίγουρη πλέον η ανάκαμψη της οικονομίας στο υπόλοιπο του 2011 ώστε να εξαλείψει τις κακές επιδόσεις του β' τριμήνου και να δικαιώσει πανηγυρικά τις εκτιμήσεις του υπουργού οικονομικών.
       Πεδίον δόξης λαμπρόν λοιπόν για τον κ. Βενιζέλο και την κυβέρνηση των μεγάλων προοδευτικών μεταρρυθμίσεων. Και να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε την τεράστια ήττα που υπέστη ο Δ. Καζάκης, ο οποίος μόλις πριν δέκα μέρες εκτίμησε ότι η ύφεση για το 2011 θα ξεπεράσει το 7,5%. Αλλά ποιός μπορεί πλέον να συγκριθεί με το τεράστιο πολιτικό και οικονομικό ανάστημα του κ. Βενιζέλου;

Γιάννης Περακάκης
(το σκίτσο το βρήκαμε στο blog antistachef)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου