Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΕΠΕΣΑΝ - Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ


 Ανακοίνωση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου

ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ.
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ;

       Κανείς δεν μπορεί να πληρώσει τα χαράτσια από το εισόδημά του, τον μισθό του ή την σύνταξή του. Και το ξέρουν. Είναι πλέον προφανές και στον πιό δύσπιστο ότι ο στόχος είναι οι αποταμιεύσεις μας. Και στην συνέχεια η ατομική περιουσία μας. Άλλωστε μας το είπε ξεκάθαρα και ο αντιπρόεδρος της “κυβέρνησης”. Πουλήστε τα σπίτια σας όταν πιά δεν θα έχετε άλλες οικονομίες να καταθέσετε στον βωμό των τοκογλύφων.
      Τα χαράτσια ήρθαν για να μείνουν. Δεν αρνούμαστε να τα πληρώσουμε μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε. Δεν πληρώνουμε γιατί αναδρομικές εισφορές σε ήδη φορολογημένα εισοδήματα είναι αντισυνταγματικές και διαλύουν κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης. Δεν πληρώνουμε γιατί όσο υποχωρούμε, τόσο οι εκπρόσωποι της νέας κατοχής θα ζητούν περισσότερα. Μόνο με την ανυπακοή μπορούμε να βάλουμε τέλος στις ληστρικές διαθέσεις τους. Οι δύσκολες εποχές θέλουν τολμηρές αποφάσεις, αλλιώς σύντομα η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.
        Ένας λαός στα όρια της φτώχειας, ο οποίος υφίσταται από τη μια πλευρά αλλεπάλληλες άδικες, παράνομες και άγριες περικοπές εισοδημάτων, χωρίς κανένα αντίκρυσμα και από την άλλη, θεωρείται υποζύγιο εξοντωτικών φορολογικών επιδρομών, πώς μπορεί να επιβιώσει; Ετοιμάζουν ειδικές ζώνες εργασιακής εξαθλίωσης. Κάνουν τα πανεπιστήμια εταιρείες. Σπρώχνουν τους νέους στην μετανάστευση. Βάζουν λουκέτα παντού. Κλέβουν το βιός μας, καταστρέφουν τις ζωές μας. Αυτοί, που ευθύνονται για την κρίση, διαλύουν την κοινωνία στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της χώρας. Και από την άλλη, ενισχύουν τις τράπεζες με δισεκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και εγγυήσεις.
          Μήπως οι νέοι εξοντωτικοί φόροι πρόκειται να ενισχύσουν την παιδεία, την υγεία, τις συντάξεις, τους αδύναμους πολίτες; Το ακριβώς αντίθετο. Όχι μόνο οι φόροι αυτοί, αλλά και το σύνολο των εσόδων των κρατικών επιχειρήσεων, που πέρασαν ήδη στα ληστρικά χέρια του νέου Ταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, εισπράττονται πλέον από τους τοκογλύφους.
         Αλλά τώρα πια δεν μας φοβίζουν. Τα νέα χαράτσια που επιβάλλουν μας ενώνουν και μας  εξοργίζουν. Θα μας βρουν όλους μαζί αποφασισμένους, τείχος αδιαπέραστο. Όταν αυτοί που ορκίστηκαν να υπηρετούν το λαό δεν έχουν το θάρρος να παραιτηθούν, τότε ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε το Σύνταγμα και την πατρίδα, απέναντι στην φυλακή που χτίζουν γύρω μας είναι: Να τους αναγκάσουμε με την αντίστασή μας να φύγουν μια ώρα αρχίτερα! Όσο περισσότεροι επιλέξουμε το δρόμο του συλλογικού αγώνα, τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι.

Όλοι μαζί μπορούμε να τους στείλουμε πίσω το λογαριασμό.
Η διέξοδός μας είναι η άρνηση πληρωμής, αυτή που θα είναι και η αρχή του δικού τους αδιεξόδου.
       
Το ΕΠΑΜ είναι δίπλα σας. Σε κάθε γειτονιά δημιουργούμε εστίες αντίστασης και επιτροπές αλληλεγγύης για να οργανώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αρνηθούμε την πληρωμή. 

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου