Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Ο ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Του Δημήτρη Κυπριώτη
 
Εκ προιμίου για να μην ξεχνιόμαστε....


 
Η κοινοβουλευτική σου στάση απέναντι στις επιλογές που έκανες απέναντι στη δανειακή σύμβαση, το μνημόνιο και το μεσοπρόπθεσμο πρόγραμμα των τροικανών δεν σου επιτρέπουν παρεμβάσεις για τη .....σωτηρία της Πατρίδας, μιας και φρόντισες μαζί με τους ομοίους σου να τη στείλετε στα τάρταρα μαζί με όλους του Έλληνες.

Νέα παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις από τον Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο τάσσεται υπέρ «ενός νέου ιστορικού εθνικού και κοινωνικού συμβιβασμού που πρέπει να εκφραστεί άμεσα και στο κυβερνητικό επίπεδο».

Στην ανάρτηση του με τίτλο «Γράμμα σε σκεπτόμενο πατριώτη», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προτείνει τις εξής κυβερνητικές λύσεις:

«Ή ανασυντάσσεται και πλαισιώνεται το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα με μια εθνική και κοινωνική συμφωνία, με συναπόφαση και συνευθύνη για τα θεμελιώδη ζητήματα της νέας διαπραγμάτευσης με την ευρωζώνη, ενδεχόμενα και με την προσθήκη ενός δύο κατάλληλων προσώπων ευρύτερης αποδοχής σε κρίσιμους κρίκους για το πρόγραμμα διάσωσης.

Ή μετεξελίσσεται σε κυβέρνηση έκτακτης εθνικής ανάγκης με Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής τουλάχιστον στο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τον οριστικό διακανονισμό του ευρωπαϊκού πλαισίου διαχείρισης του ελληνικού χρέους και την έγκαιρη έναρξη λειτουργίας του νέου Ευρωπαϊκού Ταμείου (ΕSM)».

Μάλιστα, προσθέτει ότι «σε περίπτωση αξιόπιστης και λειτουργικής συναινετικής λύσης πρέπει να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών τουλάχιστον ένα χρόνο μετά».

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκη τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών: «Οι εκλογές σε αυτή την ευαίσθητη συγκυρία είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε παρατεταμένη αστάθεια, σε γενίκευση του χάους και της διοικητικής κατάρρευσης, σε απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, σε αναλώσιμες κυβερνήσεις ολίγων μηνών και θα ενισχύσουν την ισχυρή τάση στους εταίρους να εγκαταλειφθεί η Ελλάδα σε καραντίνα προς τη χρεωκοπία και την έξοδό της από το ευρώ»

Κι εμείς να ρωτήσουμε τώρα: Καλά λες τη γνώμη σου και δικαίωμα σου είναι. Όμως για να έχεις την ελάχιστη νομιμοποίηση να το κάνεις αυτό, επειδή τυχαίνει και είσαι βουλευτής με τη ψήφο κάποιων χιλιάδων ανθρώπων,  αλήθεια ρώτησες ρε μεγάλε σοσιαλιστή κάπιον από αυτούς και αν ναι, σε ποια δημόσια συνάθροιση το έκανες και πότε;

Και ακόμα ένα ερώτημα: Μήπως εκτός από τις δύο λύσεις που πρότεινες σου περασε από το μυαλό και μία ακόμη; Για παράδειγμα ...την ανατροπή όλου αυτού του ψεύτικου πολιτικού συστήματος από τον κυρίαρχο λαό και την λειτουργία επιτέλους της Δημοκρατίας και σε αυτόν τον τόπο; Μάλλον αυτό όμως δε θέλεις ούτε σαν σκέψη να το έχεις,αν το αντιλαμβάνομαι σωστά, γιατί πολύ καλά  καταλαβαίνεις  τη θέση σου σε μια τέτοια περίπτωση μεγάλε γίγαντα.
Γιαυτό λοιπόν, το καλλίτερο που 'εχεις να κάνεις είναι να σιωπάς, μπας και περάσεις απαρατήρητος αυτόν το δύσκολο καιρό, βοηθούντων βέβαια  και των άλλων προσόντων σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου