Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΠΑΜ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 19:58 Εβδομαδιαία Εφημερίδα Η ΕΒΔΟΜΗ ( Νοτίων Προαστείων)

Ένα από τα καίρια προβλήματα που μαστίζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού τούτες τις σκληρές μέρες της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, είναι η απόλυτη ανασφάλεια για το σήμερα, αλλά και η αγωνία για το αύριο.


Με τη νέα οικονομική τάξη πραγμάτων,  όλο και περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν τη δυσκολία της διαχείρισης των αλλαγών στη ζωή τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κλονίζεται σοβαρά η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα για την επιβίωση. Είναι σχεδόν σίγουρο, ότι μπροστά μας ανοίγεται μια αβέβαιη εποχή.

Εμείς, μέσα από το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) που δεν είναι κόμμα με την παραδοσιακή έννοια του όρου, αλλά μία μεταβατική σύμπραξη (συμμαχία) κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων στο εσωτερικό του λαού, που υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές ιδεολογίας και κομματικής ταυτότητας στις γραμμές του, κινούμαστε για να επιτύχουμε  τους στόχους του που είναι κοινωνικοπολιτικοί και επιδιώκουμε να επιτευχθούν, μέσα από την αυτοοργάνωση των τοπικών κοινωνιών (πυρήνων), στη βάση της άμεσης δημοκρατίας. 

Στο επίπεδο της οργάνωσης του κοινωνικού μετώπου και μπροστά στο φάσμα της ανέχειας που θα αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερος πληθυσμός, το ΕΠΑΜ οργανώνεται για να σταθεί αρωγός σε κάθε πάσχοντα ή αναξιοπαθούντα συνάνθρωπό μας.

Το ΕΠΑΜ κινητοποιεί και στρατεύει σε αυτήν την προσπάθεια το ανθρώπινο επιστημονικό προσωπικό και τους εθελοντές του, με τους οποίους  δημιούργησε, αλλά και συνεχίζει να δημιουργεί ένα πλατύ Δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, για την αντιμετώπιση των πιο ακραίων εκδοχών ανέχειας και εξαθλίωσης.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΕΠΑΜ διευθύνεται από δύο Ειδικές Γραμματείες, στις οποίες προΐστανται Επιστήμονες και οι οποίες λειτουργούν και παρακολουθούν Πανελλήνια:
α. Το Δίκτυο Νομικής Αλληλεγγύης και Υποστήριξης (Ν.Α.Υ)
β. Το Δίκτυο Ιατρικής Αλληλεγγύης και Υποστήριξης (Ι.Α.Υ), εντός του οποίου αναπτύσσονται:
1) Η Κοινωνική Φροντίδα και
2) Η Ψυχολογική Υποστήριξη.

Εμείς στο ΕΠΑΜ πιστεύουμε ότι είναι Υποχρέωση όλων μας να δίνουμε Αξία στη ζωή με τη συμμετοχή μας, γιατί κοινωνώ σημαίνει συμμετέχω, συμπάσχω, συμμερίζομαι.

Η Κοινωνική Αλληλεγγύη φαντάζει σήμερα σαν η μοναδική λύση για τα οικονομικά και ψυχικά αδιέξοδα στα οποία οδήγησαν χιλιάδες οικογένειες οι αντιλαϊκές και απάνθρωπες πολιτικές που εφαρμόσθηκαν στη χώρα μας ειδικά τα τελευταία χρόνια, αφού οι κυβερνώντες λογάριαζαν και συνεχίζουν να λογαριάζουν τις ανθρώπινες υπάρξεις  μονάχα σαν αριθμούς.

Οι Τοπικές επιτροπές που αποτελούν τους Πυρήνες του ΕΠΑΜ, είναι έτοιμες και έχουν ήδη αρχίσει τη δράση τους μέσα  στους άξονες των Δικτύων Αλληλεγγύης που έχουν  δημιουργηθεί   σε πολλές Πόλεις της Χώρας. Αυτήν τη συνέχεια επιδιώκουμε να δώσουμε και  στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Πιστεύουμε όπως άλλωστε  και κάθε άλλος φορέας που αναπτύσσει παρόμοιες πρωτοβουλίες, ότι    είναι ανάγκη να επιβιώσουμε όλοι  μέσα από αυτήν τη λαίλαπα της οικονομικής εξαθλίωσης που οδηγούμαστε με όλα τα αντιλαϊκά και βάναυσα   μέτρα που παίρνονται ερήμην ημών.

Με τη συμβολή της αγάπης και της αλληλεγγύης (όχι ελεημοσύνης) που θέλουμε και μπορούμε να συνεισφέρουμε προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, θέλουμε ταυτόχρονα να του   πούμε:

ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ  ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΝΣΠΕΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΑΤΑΙ, ΑΦΟΥ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ  ΠΙΑ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ, ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ  ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ!


ΟΜΑΔΑ Αλληλεγγύης και Στήριξης Του ΕΠΑΜ
ΕΠΑΜ Δνση κεντρικών γραφείων: Πλαταιών & Σφακτηρίας 23, Κεραμεικός, Αθήνα
Τηλέφωνα: 210-3466224.
Κιν: 6946573173
Κεντρική Ιστοσελίδα: www. epam-hellas.gr
Ιστοσελίδα Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη:
 www.epam3b.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΒΒ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠρωτοβουλIα Πολιτών ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΕνAντια στα χαρAτσια ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο συγκέντρωσης και υποβολής στη ΔΕΗ εντύπων Δηλώσεων / Γνωστοποιήσεων άρνησης ή αδυναμίας πληρωμής του ΕΕΤΗΔΕ με τον λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, όπως είχε προγραμματιστεί, βρισκόμασταν το πρωί στο Δημαρχείο και το απόγευμα στο ΚΑΠΗ Βούλας, όπου δεκάδες συμπολίτες μας ήρθαν να μας συναντήσουν για γνωριμία, πληροφορίες ή συμπλήρωση των έντυπων δηλώσεων.

Ήδη συγκεντρώθηκαν οι πρώτες 203 Δηλώσεις / Γνωστοποιήσεις και υποβλήθηκαν στο κατάστημα της ΔΕΗ στη Γλυφάδα. Η υποβολή, στην οποία συμμετείχαν με την παρουσία τους είκοσι περίπου συμπολίτες μας, έγινε ομαδικά το πρωί της Δευτέρας 19 Δεκέμβρη, με ενιαίο αριθμό πρωτοκόλλου (5395/19-12-2011). Η πληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς το χαράτσι συνεχίζεται με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό.

Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε καθημερινά, τόσο από τη ΒΒΒ, όσο και από δημότες γειτονικών - και όχι μόνο - Δήμων, για παροχή πληροφοριών και δηλώσεις συμμετοχής στη δράση ενάντια στο χαράτσι.

Στα πλαίσια αυτά καθορίσαμε την έναρξη νέου κύκλου συγκέντρωσης λογαριασμών πληρωμένων χωρίς το χαράτσι, την προσεχή ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, από ώρα 10:00 έως 14:00, στην αίθουσα εισόδου του ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, ΒΟΥΛΑ).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945027027, 6944539542, 6944450111, 6948000171

Η πρωτοβουλία πολιτών ΒΒΒ στην ΔΕΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 η Πρωτοβουλία Πολιτών ΒΒΒ κατέθεσε εκατοντάδες αποδείξεις πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ (χωρίς το ποσό που αντιστοιχεί στο χαράτσι) στα γραφεία της επιχείρησης (Α. Παπανδρέου 119 Α - Γλυφάδα). Οι παραδόσεις των αποδείξεων στα γραφεία της ΔΕΗ θα επαναλαμβάνονται κάθε εβδομάδα.



ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Η χρονιά που φεύγει αφήνει μια Ευρώπη δίχως όραμα να βουλιάζει στην οικονομική κρίση και τον ελληνικό λαό να έχει υποστεί τη βιαιότερη πτώση του βιοτικού του επιπέδου τα τελευταία εξήντα χρόνια.
Να πάει και να μην έρθει ποτέ ξανά χρονιά τόσο απαίσια όσο αυτή που τελειώνει! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για τους Ελληνες το 2011 ήταν σίγουρα η χειρότερη χρονιά μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου και του Εμφυλίου Πολέμου.

Ολος ο λαός μας όχι μόνο υπέστη τη βιαιότερη πτώση του βιοτικού του επιπέδου τα τελευταία εξήντα χρόνια, αλλά και μπήκε επιπλέον σε τροχιά οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης που για την ώρα δείχνει να τον οδηγεί στα Τάρταρα χωρίς ελπίδα διαφυγής. Η διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου απεδείχθη ολέθρια. Σε βαθμό μάλιστα τέτοιο που οι επίδοξοι διάδοχοί του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρούν απολύτως αναγκαίο να την αποκηρύξουν -υποκριτικά και καιροσκοπικά εννοείται- προκειμένου να έχουν ελπίδες εκλογής τους στη θέση του προέδρου του μέχρι πρότινος κραταιού κόμματος του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΘΡΑΣΕΙΣ !!!





Θαυμάστε το θράσος του ανθρώπου! Τι μας λέει χωρίς καν να αισθάνεται λίγη ντροπή. Ακούστε και αναλογισθήτε το μέγεθος της γαιδουριάς. Συμμετείχα λέει σε μια κυβέρνηση που κατέστρεψε τη χώρα, αλλά τωρα καταλαβαίνω ότι δεν κάναμε καλά! Πιστεύει φυσικά ότι μιλάει σε κάφρους γιατί είναι σίγουρος ότι οι Έλληνες, εκτός από κοπρίτες, τα έχουν όλα ξεχάσει. Και αφού λοιπόν όπως διατείνεται συμετείχε στην καταστροφή, τι μας λέει το άτομο; Τώρα που θα γίνω αρχηγος του ΠΑΣΟΚ θα σας σώσω! Αισχος! Τα ίδια ακριβώς ψέλισε με το σαρδόνιο γελάκι της η κ. που παριστάνει την υπουργό παιδείας, αλλά ακριβώς τα ίδια έλεγε και ο άλλος κ. που θα έφτιαχνε τάχα το ΕΣΥ που τελικά κατόρθωσε να το ξεκάννει! Αμ ο άλλος, ο ''χοντρόπετσος'' που θελει να λέγεται υπουργός οικονομικών τι κουφό μας είπε; Θα ηθελε να μπορούσε να εφάρμοζε σαν υπουργός οικονομικών αυτά που είχε στο μυαλό του, αλλά δυστυχώς δε μπορεί..Κυνική ομολογία όπως αντιλαμβάνεται κάθε καλόπιστος.Ο άνθρωπος κάνει ότι του λένε τα αφεντικά. Και αυτός ειναι ένας άλλος επίδοξος σωτήρας! Ουστ απο εδώ!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜ


Το αγωνιστικό παρόν έδωσαν τα μέλη και οι φίλοι του Ε.ΠΑ.Μ. στηρίζοντας μαζικά τις δύο εκδηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα στις 19 και 20 Δεκεμβρίου για την ανατροπή των σχεδίων του κατοχικού καθεστώτος.
Το πολυπληθές ακροατήριο και των δύο εκδηλώσεων είναι σαφής ένδειξη ότι καθημερινά δυναμώνει και οργανώνεται το ανεξάρτητο λαϊκό μέτωπο της αντίστασης κατά των μνημονιακών μέτρων και των σχεδίων διάλυσης της χώρας από τις δωσιλογικές δυνάμεις.

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος λαϊκή συγκέντρωση με θέμα την διέξοδο για την Ελλάδα από την σημερινή συγκυρία. Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε και μίλησε ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Ε.ΠΑ.Μ., και χαιρέτισε εκπρόσωπος του Συλλόγου Ερευνητών του Δημόκριτου.
Το Ε.ΠΑ.Μ. έχει εξ αρχής διακηρύξει ότι προκειμένου να ξαναποκτήσουμε τον έλεγχο της χώρας μας θα χρειαστεί, μεταξύ των άλλων, να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα Επιστημονικής Ανασυγκρότησης και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργασθεί, αξιοποιώντας τόσο τα ειδικευμένα μέλη του όσο και άλλους επιστήμονες και ερευνητές που μπορούν να συμβάλουν. 
 
Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε νέα μεγάλη εκδήλωση στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στο Νέο Φάληρο με ομιλητή τον Δημήτρη Καζάκη. Τόσο η ομιλία όσο και η πολύωρη συζήτηση που ακολούθησε μετά την εισήγηση περιστράφηκαν γύρω από το θέμα των προοπτικών για την χώρα και των προτάσεων εξόδου από την σημερινή οικονομική και πολιτική χρεωκοπία. 
 
Είναι πλέον φανερό ότι όλο και περισσότεροι πολίτες συνειδητοποιούν πως ο,τιδήποτε υπάρχει σ’ αυτό τον τόπο παραδίδεται στα παγκόσμια αφεντικά με τον ίδιο τρόπο που κάποτε παραδόθηκε η Ελλάδα στους Ναζί. Το Ε.ΠΑ.Μ. εντείνει τις οργανωτικές του διαδικασίες εν όψει των επερχόμενων ραγδαίων εξελίξεων, αλλά και του μελλοντικού συνεδρίου του, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συγκρότησή του σε μάχιμη πολιτική οργάνωση μέσα από την ευρύτερη δυνατή κοινωνικο-πολιτική συμμαχία του ίδιου του λαού.

Το Ε.ΠΑ.Μ. έχει σαν σκοπό να πάρει πίσω ό,τι στέρησε από τον Έλληνα εργαζόμενο και την χώρα το καθεστώς της δουλοπαροικίας του χρέους που έχει επιβάλει η τρόϊκα και η ντόπια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία.
Καλούμε όλο τον λαό να συστρατευθεί στους άμεσους στόχους: να μην περάσουν τα χαράτσια, να μην εκποιηθεί η χώρα, να αποτραπεί η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), για να καταστεί άχρηστη κάθε μνημονιακή σύμβαση και να ανατραπεί η «συμμαχία των προθύμων».
  
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.)

Αριστερά !!!

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα εκλογικής ενότητας σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις της Αριστεράς –χωρίς να εξαιρέσει το ΚΚΕ και την Δημοκρατική Αριστερά-, ώστε να υπάρξει ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο.
Φυσικά, η πρόταση του κ. Τσίπρα δεν έγινε δεκτή από το ΚΚΕ και την Δημοκρατική Αριστερά.
Δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα υπάρξει ένωση των κομμάτων της κοινοβουλευτικής Αριστεράς. Απλώς, δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα.
Όταν ο κίνδυνος για το πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο φτάσει στο έσχατο σημείο, τα κόμματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς θα ενωθούν για να απορροφήσουν την οργή των πολιτών και να σώσουν το κατεστημένο.
Τα κόμματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς είναι το τελευταίο χαρτί του συστήματος. Και το πιο σίγουρο.

πιτσιρίκος

ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ !!!

Πολλές συζητήσεις και ειρωνικά σχόλια έχει προκαλέσει το συλλυπητήριο μήνυμα που έστειλε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και στο λαό της για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.
Αν και δεν έχω ξεπεράσει ακόμα τη συντριβή που νιώθω για τον χαμό του συντρόφου Κιμ Γιονγκ Ιλ, βγαίνω για λίγο από το πένθος και τον θρήνο, για να ερμηνεύσω την στάση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Άδικα κατηγορείται η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για το συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.
Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν πιστεύει, βέβαια, πως υπάρχει Λαϊκή Δημοκρατία στη Βόρεια Κορέα. Ξέρει καλά πως είναι μια δικτατορία του κερατά.
Από την παθητική στάση που κρατάει η ηγεσία του ΚΚΕ στην εσωτερική πολιτική σκηνή, είναι ολοφάνερο πως πιστεύει στον κομμουνισμό αλλά όχι σε αυτή τη ζωή – στην επόμενη.
Η ηγεσία του ΚΚΕ θεωρεί πως αυτή η ζωή είναι μια προετοιμασία για τη μετά θάνατο ζωή. Και είναι δεδομένο πως η ηγεσία του ΚΚΕ πιστεύει πως υπάρχει ζωή μετά το θάνατο –για την ακρίβεια, πιστεύουν πως υπάρχει ζωή μόνο μετά τον θάνατο.
Αν σε αυτή τη ζωή δηλώνεις κομμουνιστής και πουλάς κουπόνια για το φεστιβάλ της ΚΝΕ, έχεις πολλές ελπίδες να ζήσεις τον πραγματικό κομμουνισμό στην επόμενη ζωή. Εκεί που βρίσκεται, ήδη, ο σύντροφος Κιμ Γιονγκ Ιλ.
Οπότε, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στέλνει συλλυπητήριο μήνυμα στους Βορειοκορεάτες επειδή δεν πέθαναν κι αυτοί –όπως ο ηγέτης τους-, ώστε να ζήσουν στον κομμουνιστικό παράδεισο.
Οι καλοί χριστιανοί πιστεύουν πως υπάρχει ζωή μετά το θάνατο και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ πιστεύει πως υπάρχει κομμουνισμός μετά το θάνατο.
(Επειδή με διαβάζουν και βλάκες, να διευκρινίσω πως όποιος διαβάσει το κείμενο προσεκτικά θα αντιληφθεί πως αναφέρομαι στην Κεντρική Επιτροπή και την ηγεσία του ΚΚΕ, και όχι στον υπέροχο κόσμο του ΚΚΕ που διαβάζει μαζικά το μπλογκ μου και, άρα, έχει ακόμα μια ελπίδα σωτηρίας.)

πιτσιρίκος

Το ΚΚΕ έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ !!!



Συλλυπητήριο για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ
Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ:
«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.
Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.
Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ !!!

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΒΒ - ΚΥΡΙΑΚΗ 11/12/2011

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, η συγκέντρωση των πολιτών ΒΒΒ στην αίθουσα "Ιωνία" του Δήμου Βούλας.
Την συγκέντρωση  διοργάνωσε η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΒΒ και αφορούσε την οργάνωση της αντίστασης των πολιτών ενάντια στην φοροεπιδρομή που έχει εξαπολύσει το καθεστώς υποτέλειας  με την μορφή του χαρατσιού στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν καταπληκτική. Η αίθουσα κυριολεκτικά κατακλύστηκε από κόσμο. Οι πολίτες του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης συμμετείχαν ενεργά στην συγκέντρωση υποβάλλοντας δεκάδες ερωτήσεις, ενώ συγκινητική ήταν και η συνεισφορά τους στην οικονομική ενίσχυση του αγώνα της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Ήταν ολοφάνερη η διάθεση των συγκεντρωθέντων για ενεργή συμμετοχή στον αγώνα άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν .

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ (στην οποία το ΕΠΑΜ ΒΒΒ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο) ευχαριστεί όλους τους πολίτες για την συμμετοχή τους και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι να καταρρεύσει αυτή η πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού και στο ξεπούλημα της χώρας.




Έλεος πια με το λαϊκισμό!

Συσσίτια, με τη μορφή μικρογευμάτων, θα προσφέρονται από τη νέα χρονιά σε αρκετά σχολεία της χώρας επειδή παρουσιάζονται κρούσματα ασιτίας των μαθητών. Αρχικά, το υπουργείο Παιδείας θα μοιράζει το συσσίτιο σε cd και DVD, όπως έκανε και με τα σχολικά βιβλία. Η είδηση για τις λιποθυμίες μαθητών και τα κρούσματα ασιτίας δημοσιεύτηκε στην κομμουνιστική εφημερίδα «Το Βήμα».

Όπως είναι φυσικό, το δημοσίευμα του κομμουνιστικού «Βήματος» για τα συσσίτια στα σχολεία προκάλεσε την χλεύη της έγκυρης εφημερίδας «Καθημερινή», μιας και όλοι οι συντάκτες της τρώνε χαβιάρι, πίνουν σαμπάνια και παίζουν μπριτζ.
Ο μεγάλος διανοητής της νεοφιλελεύθερης Σκατοψυχίας, Πάσχος Μανδραβέλης, αμφισβήτησε το δημοσίευμα του «Βήματος» για τις λιποθυμίες και τα συσσίτια στα σχολεία, και έκανε λόγο για φρικτούς λαϊκισμούς του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της παλαβής Αριστεράς.
Ο κ. Μανδραβέλης είπε πως στο δημοσίευμα του κόκκινου «Βήματος» υπάρχουν «τα κλισέ και ο πληθωρισμός της συγκίνησης, που έχει γίνει σταθερά του αριστερού λόγου».
Σύμφωνα με τον κ. Μανδραβέλη, τα Ελληνόπουλα είναι τα πιο υπέρβαρα παιδιά του κόσμου και λιποθυμάνε από τα τριγλυκερίδια και την υψηλή χοληστερίνη.
Ο κ. Μανδραβέλης αναρωτήθηκε «Ποιος έκανε την καταγγελία; Σε ποιο σχολείο υπήρξαν λιποθυμίες; Τι έγιναν τα παιδιά;» και ξεκαθάρισε πως θα παραδεχτεί πως υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα, όταν θα του ζητήσει δανεικά ο κ. Αλαφούζος.
(Ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Μανδραβέλη που συνεχίζει να στρέφεται κατά όλων των εργαζομένων και όλων των Ελλήνων -εκτός, βέβαια, του αφεντικού του, των υπαλλήλων του κ. Αλαφούζου και των μπάτσων- πως οι πάντες (ακόμα και τα πιο γελοία παπαγαλάκια) έχουν πια παραδεχτεί πως το μνημόνιο απέτυχε και συνεχίζει μόνος του να κοπανιέται, οπότε έχει γίνει ανέκδοτο. Θα τον ενημέρωνα εγώ αλλά θεωρώ πως ανήκει πια σε μια ομάδα στην οποία έχω επιβάλει κοινωνικό αποκλεισμό.)

από τον πιτσιρίκο

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Καμία έκπληξη δεν έκρυβε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Από τη στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε ήδη υποκύψει στις απαιτήσεις και στους όρους της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ για ένα ευρώ με δημοσιονομικό πλαίσιο αέναης λιτότητας, τα πάντα είχαν κριθεί εκ των προτέρων. Ποιος θα τολμούσε να φέρει αντιρρήσεις στη γραμμή του Βερολίνου, ο εγκάθετος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι ή ο πρωθυπουργός της... Εσθονίας;

Προφανώς, κανένας. Οπερ και εγένετο. Ο μόνος που ήταν σε θέση να πει «Οχι» στη Μέρκελ ήταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και φυσικά το έκανε. Είναι τραγικά αποκαλυπτικό, όμως, ότι ενώ στην ουσία ελάχιστοι από τους 26 ηγέτες συμφωνούσαν με τη Γερμανίδα καγκελάριο, κανένας, απολύτως κανένας δεν τόλμησε να συμπαραταχθεί μέχρι τέλους με το Λονδίνο!

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΒΒ


Όταν το «βαθύ κράτος» αποκαλύπτεται…

Η ραγδαία ανάπτυξη του ΕΠΑΜ έχει ανησυχήσει σοβαρά την άρχουσα τάξη και τους μηχανισμούς της σε δεξιά και αριστερά. Νιώθει να απειλείται από κάτι πρωτόγνωρο για την ίδια και το σύστημα πολιτικής κυριαρχίας της και επομένως πρέπει να το διαβάλει με κάθε τρόπο. Πώς όμως να το κάνει, όταν δεν βρίσκει τίποτε που να στέκει να του προσάψει; Φτιάχνει ιστορίες για αγρίους και παντελώς ηλίθιους. Κι επειδή μέσα από τους υπάρχοντες κομματικούς μηχανισμούς η αναπαραγωγή υποταχτικών ηλιθίων αποτελεί τον κανόνα, θεωρούν ότι κάπως έτσι θα είναι και με την υπόλοιπή κοινωνία.
Πρώτα, είδαμε κάποιους να «αναρωτιούνται» που βρίσκει τα λεφτά το ΕΠΑΜ και ο Δημήτρης Καζάκης προσωπικά για να διατρέχουν πάνω-κάτω την Ελλάδα. Επειδή δεν βρήκαν απολύτως τίποτε, καμιά ύποπτη, ή σκιώδη σχέση να μας προσάψουν, απλώς «αναρωτιούνται». Γνωστή τακτική από την εποχή του Γκέμπελς. Το επιχείρημα αυτό έπιασε μόνο στους χαραμοφάϊδες των κομματικών μηχανισμών, που θέλουν κομματική αντιμισθία για να κάνουν το 1/100 αυτού που εθελοντικά και αμισθί κάνουν τα περισσότερα από τα μέλη του ΕΠΑΜ. Πώς μπορούν να καταλάβουν όλοι αυτοί οι ρεμπεσκέδες των κομμάτων, οι οποίοι για να βρουν ακροατήριο να μιλήσουν θα πρέπει να τους το μαζέψουν οι μηχανισμοί με τον ίδιο τρόπο που ο τσοπάνης σαλαγάει τα πρόβατα, ότι ο ίδιος ο απλός κόσμος θα οργάνωνε ομιλίες και συγκεντρώσεις από μόνος του επωμιζόμενος ακόμη και τα έξοδα από το δικό του υστέρημα; Πώς να αντιληφθούν ότι αυτό που κάνει το ΕΠΑΜ χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το υστέρημα του ίδιου του απλού κόσμου της δουλειάς, των μελών και των φίλων του. Στο ΕΠΑΜ δεν κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε υπάρχουν επιχορηγήσεις, δωρεές, τραπεζικά δάνεια, ή επαγγελματικά στελέχη. Υπάρχει μόνο η εθελοντική προσφορά στο μέτρο του δυνατού. Η ανάδειξη μέσα στο ΕΠΑΜ εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την προσωπική δουλειά και συνεισφορά. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να βρείτε στο ΕΠΑΜ παράγοντες και παραγοντίσκους, οι οποίοι την μόνη πολιτική προίκα που διαθέτουν είναι η «επωνυμία» τους από αλλοτινές εποχές και ξεπεσμένους μηχανισμούς.
Κατόπιν, όταν είδε το «βαθύ κράτος» ότι ο πολιτικός λόγος και η δράση του ΕΠΑΜ διαπερνά οριζόντια το πολιτικό σύστημα, ότι μπορεί να κερδίσει με την ίδια άνεση τον δεξιό, όπως και τον αριστερό, ή τον κεντρώο, σκέφτηκε να χτυπήσει τα σύμβολα του ΕΠΑΜ. Από τις υστερίες των νεοφιλελεύθερων ναζί τύπου Άδωνη Γεωργιάδη φτάσαμε στα βιντεάκια για τα «μασονικά» σύμβολα του ΕΠΑΜ. Ο φρυγικός σκούφος, το σύμβολο της ελευθερίας από την εποχή της Ομηρικής Ελλάδας, έγινε ένα σκοτεινό «μασονικό» σύμβολο. Το ίδιο και το ισοσκελές τρίγωνο της Αδελφοσύνης, της Ισότητας και της Ελευθερίας της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης του 1789, η οποία το δανείστηκε μαζί με τον φρυγικό σκούφο από την εποχή της Ρωμαϊκής δημοκρατίας και τους αγώνες των πληβείων ενάντια στους πατρικίους.
Πόσοι όμως είναι τόσο αγράμματοι, ή τόσο ανόητοι ώστε να πιστέψουν ότι τα κλασικά ιστορικά σύμβολα της δημοκρατίας είναι «μασονικά»; Ελάχιστοι. Γι’ αυτό και μπήκαν στον αγώνα και οι εφεδρείες του «βαθέως κράτους» στην αριστερά. Έτσι κάθε τρεις και λίγο έχουμε επιθέσεις ότι είμαστε εθνικιστές, ακόμη και «εθνικοσοσιαλιστές» και μάλιστα από εκείνους που εκ πεποιθήσεως και εξ ιδεολογίας είναι πράκτορες του ιμπεριαλισμού και της Ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας. Τελευταίο κρούσμα υπήρξε στο ιστολόγιο με την επωνυμία «Βαθύ Κόκκινο» όπου στις 6/12 αναρτήθηκε ανώνυμο κείμενο το οποίο, επικαλούμενο ανώνυμες «έγκυρες» πηγές, διακινεί την εξής πληροφορία για το ΕΠΑΜ:
«Αυτό λοιπόν που μας μεταβίβασαν –και επαναλαμβάνουμε ότι είναι κάτι που κυκλοφορεί χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε αν ισχύει- είναι μια τουλάχιστον «περίεργη» προσέγγιση.
Συγκεκριμένα το ΕΠΑΜ –το πολιτικό μόρφωμα που ίδρυσε ο Δημήτρης Καζάκης- το οποίο έχει αναπτύξει μια σχετική δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό και όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε πολλές επαρχιακές πόλεις θα ήθελε να κάνει την παρουσία του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές αλλά το βασικό του πρόβλημα είναι ότι δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να κάνει μια εκλογική καμπάνια.
Πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι ο διαγραμμένος από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. –αλλά όχι και από το κόμμα- βουλευτής Πάνος Καμένος συζητάει να συστρατευτεί στο εγχείρημα του Δ. Καζάκη προσφέροντας εκτός των άλλων και οικονομική στήριξη. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι την ομιλία που έκανε πρόσφατα στην βουλή και στην οποία ο Π. Καμένος δήλωνε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2010 την είχε ετοιμάσει με συνεργάτη του Δ. Καζάκη.»
Δεν μας εκπλήσσει η εν λόγω «πληροφορία», ούτε το γεγονός ότι αναπαράγεται χωρίς «να έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε αν ισχύει», όπως ο ομολογεί ο ανώνυμος συντάκτης του. Μας είναι γνωστό από καιρό το γεγονός ότι ορισμένοι που κυκλοφορούν στην αριστερά νιώθουν εξαιρετικά βολικά με το να διακινούν «πληροφορίες» που κατασκευάζονται από το «βαθύ κράτος». Επ’ αμοιβή, ή όχι, μας είναι αδιάφορο. Το γεγονός όμως ότι σχήματα, κόμματα, οργανώσεις και ιστοσελίδες της λεγόμενης αριστεράς ανέχονται αυτές τις διακριτές συγγένειες με την φαιά προπαγάνδα του «βαθέως κράτους», απλά αποδεικνύει τι στ’ αλήθεια κρύβεται πίσω από την δήθεν επαναστατική και ταξική ρητορεία ορισμένων.
Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιοι θα προσπαθήσουν να δώσουν μαθήματα στο ΕΠΑΜ από τα αριστερά, ή να ασκήσουν αφ’ υψηλού «ταξική» κριτική, ας φροντίσουν πρώτα να ξεκαθαρίσουν τις γραμμές τους από τους εκπροσώπους και τα βαποράκια του «βαθέως κράτους» και ύστερα τα λέμε…
Εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι και τους υποσχόμαστε ότι δεν θα χάσουν μόνο τον ύπνο τους.

6/12/2011
Δημήτρης Καζάκης

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΦΟΔΟΣ ΤΟΥ Δ΄ ΡΑΙΧ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ωμό, ψυχρό, αλαζονικό το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της γερμανικής δεξιάς εφημερίδας «Ντι Βελτ» τη Δευτέρα. «Η Ευρώπη γίνεται γερμανικότερη» ο αυτάρεσκος τίτλος του. Κυνικό το περιεχόμενό του: «Πολιτικά η ιδέα της Μέρκελ δεν είναι χωρίς κίνδυνο. Οδηγεί πραγματικά σε μια διάσπαση όχι μόνο της νομισματικής ένωσης, αλλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά ... Η Μέρκελ έχει επίγνωση αυτών των κινδύνων. Αλλά τώρα έχει απομείνει η επιλογή ανάμεσα στην πανούκλα και στη χολέρα.
Η κρίση έχει επιδεινωθεί δραματικά την περασμένη εβδομάδα. Ο μηχανισμός διάσωσης του ευρώ, ο EFSF, έχει σημειώσει εμφανείς απώλειες και τώρα πλέον δεν απέχει πολύ από το επίπεδο του σκουπιδιού» υπογραμμίζει. Και η «Βελτ» καταλήγει εκστασιασμένη από τη γερμανική ισχύ: «Τώρα κυβερνά την Ευρώπη το σκληρό χέρι της Μέρκελ»!
Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα. Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή αναμένεται ότι το Βερολίνο θα επιβάλει τους όρους του για μια καθαρά πραξικοπηματική αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ και της Ευρωζώνης, που θα θεσμοποιήσει τη γερμανοποίηση της Ευρώπης και τη μετατροπή των κρατών της σε υποτελείς επαρχίες του Τέταρτου Γερμανικού Ράιχ.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Γενική συνέλευση ΕΠΑΜ ΒΒΒ

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΠΑΜ
ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές,
Φίλες και Φίλοι του ΕΠΑΜ ΒΒΒ,
Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 11.00 στη Βάρκιζα στο Ζαχαροπλαστείο ESPLANADE στον 2ο  όροφο, 
   Συγκαλούμε
Γενική Συνέλευση των Μελών και Φίλων του ΕΠΑΜ ΒΒΒ
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
           1.Ενημέρωση για τα πεπραγμένα του πυρήνα μας.
    - Συμμετοχή στην πρωτοβουλία πολιτών 3Β ενάντια στα χαράτσια.
     -Συμμετοχή στην γενική απεργία της 1/12
    - Συμμετοχή στη διαμαρτυρία στο ΣτΕ, για τη Συνταγματικότητα του  Νόμου επιβολής φόρου με το λογαριασμό της ΔΕ
2.  Ενημέρωση επί των πρωτοβουλιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΕΠΑΜ και του Πυρήνα μας.
3.     Προγραμματισμός νέων δράσεων στην περιοχή ευθύνης μας. Αποφάσεις.
      4.     Ερωτήσεις-Διάλογος με τα μέλη και τους φίλους μας για την πολιτική κατάσταση και τις εξελίξεις στην οικονομία. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  
ΕΠΑΜ ΒΒΒ

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1944 - Τσώρτσιλ: «Φερθείτε σαν να βρισκόσαστε σε κατεχόμενη χώρα»

.... Ο αντικειμενικός σκοπός των Αγγλων ήταν να αντικαταστήσουνε τους Γερμανούς σαν νέοι κατακτητές και για να πραγματοποιήσουν αυτά τα σχέδιά τους χρειάστηκε να φτιάξουνε ελληνικές κυβερνήσεις, που τυφλά να υπακούνε στα κελεύσματά τους, όπως οι κυβερνήσεις Τσολάκογλου και Ράλλη υπάκουαν στους Γερμανούς.
Οι πιο κατάλληλοι γι' αυτή τη δουλιά ήταν ο Γ. Παπανδρέου και μερικοί από τους αρχηγούς και τα στελέχη των παλιών αμαρτωλών και χρεοκοπημένων αστικών κομμάτων.


Στις 3 Δεκέμβρη ο αθηναϊκός λαός διαδήλωνε στην πλατεία Συντάγματος. Η ειρηνική διαδήλωση χτυπήθηκε με τα όπλα. Οι χωροφύλακες του Εβερτ χτύπησαν το συλλαλητήριο. Οι πρώτοι 21 νεκροί και 140 τραυματίες του Δεκέμβρη ήταν γεγονός. Ομως, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν το συλλαλητήριο περνώντας ανάμεσα στα πυρά και στα εγγλέζικα τανκς. 


Στις 4 Δεκέμβρη η αδούλωτη Αθήνα και ο Πειραιάς σηκώθηκαν στο πόδι για να συνοδέψουν στην τελευταία τους κατοικία τους  νεκρούς και να απαιτήσουν την άμεση παραίτηση της αιματοβαμμένης κυβέρνησης. Oταν η πένθιμη πομπή έφτασε στην πλατεία Συντάγματος, οι διαδηλωτές γονάτισαν. Ορκίστηκαν στη μνήμη των νεκρών. Eψαλαν το πένθιμο εμβατήριο. Πάνω από το πλήθος υψωνόταν ένα πανό που έγραφε: «Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας, διαλέγει τις αλυσίδες ή τα όπλα». Και αυτή η πορεία χτυπήθηκε με όπλα. 40 νεκροί και 70 τραυματίες.


Και στις 5 Δεκέμβρη ήρθε ο επόμενος απολογισμός, με 30 νεκρούς ΕΑΜίτες και περισσότερους από 100 τραυματίες. Κηρύσσεται γενική απεργία. Οι ελασίτικοι σχηματισμοί παρελαύνουν στους δρόμους τραγουδώντας «Στ' άρματα-στ' άρματα, εμπρός στον αγώνα, για τη χιλιάκριβη τη Λευτεριά». Τα χωνιά απ' άκρη σε άκρη, καλούνε το λαό να ξαναπάρει τα όπλα για να πολεμήσει εναντίον του νέου εισβολέα.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο Πρίμο Λέβι και το Άουσβιτς

Tου Κωνσταντίνου Πουλή

Η πρώτη έκπληξη που περίμενε τον κρατούμενο μόλις έφτανε στο Άουσβιτς ήταν ότι αυτοί που τον γρονθοκοπούσαν και ούρλιαζαν ακατανόητες διαταγές μες στ’ αυτιά του δεν ήταν Ες-Ες, αλλά συγκρατούμενοί του που αντάλλασσαν τη συνεργασία με τον εχθρό με μικρά ή μεγαλύτερα προνόμια, οι διαβόητοι «Κάπος». 
Ο Πρίμο Λέβι περιγράφει κάποιον που προδίδει τον συνένοχό του σε μια κλοπή και τον αφήνει να μαστιγωθεί, προκειμένου να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα για λαντζέρης. Κάποτε η αμοιβή ήταν λίγο μεγαλύτερη μερίδα φαγητού, ποσότητα κρίσιμη όμως για να μπορέσει κανείς να επιζήσει. Ένας μεγαλοδιευθυντής σημαντικής χημικής βιομηχανίας εξασφαλίζει το προνόμιο να πλένει το καζάνι των Πολωνών εργατών και έτσι κερδίζει μισή καραβάνα σούπας παραπάνω καθημερινά, και φτάνει στο τέλος να αναλάβει καθήκοντα στην επιλογή των «κατάλληλων προς εργασία» κρατουμένων. 
Ο Λέβι περιγράφει ωμά πως αυτοί που έφτασαν στον πάτο δεν επέστρεψαν για να διηγηθούν τι συνέβη. Η πλειονότητα αυτών που επέζησαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα κατάφεραν χάρη σε προνόμια τέτοιου τύπου. Οι Ναζί ανέθεταν σε Εβραίους από μικροδουλειές, όπως η συλλογή των χρυσών δοντιών και των μαλλιών, μέχρι τη διαχείριση των κρεματορίων. Μάλιστα η αρμόδια «Ειδική Ομάδα», για τελετή μύησης έκαιγε τα πτώματα των προκατόχων της στο ίδιο πόστο. Κατά βάθος, αυτό που ο Λέβι ονομάζει «το δαιμονικότερο έγκλημα του εθνικοσοσιαλισμού» είναι η υπηρεσία που πρόσφεραν στο καθεστώς όλοι αυτοί οι κρατούμενοι που συνεργάστηκαν με τους φονιάδες τους, δημιουργώντας μια γκρίζα ζώνη που θολώνει τα νερά, στερεί από τα θύματα την αθωότητά τους, τα εκφυλίζει και τα διαφθείρει. Ένα τέτοιο καθεστώς δεν θα επέτρεπε ποτέ την αγιοποίησή τους. Φροντίζει ώστε ο θύτης να μπορεί να πει θριαμβευτικά πως είναι άξια της μοίρας τους.