Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Θα παραμείνουμε αμέτοχοι θεατές;

Του Δημήτρη Καζάκη

Θα παραμείνουμε αμέτοχοι θεατές;
Σας θυμίζουν τίποτε αυτά τα λόγια; Να τι είπε ο κ. Βενιζέλος στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου: «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος καθυστερήσεων, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αντιφάσεων, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εμπλοκών, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κατά λάθος να οδηγηθούμε σε δραματικές εξελίξεις... Εμείς πρέπει να θωρακιστούμε απέναντι σε όλα αυτά. Και ο θώρακας είναι ένας και μόνο: Να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας».

Έλεγε τίποτε διαφορετικό ο Καβάγιο της Αργεντινής του 2001; Αντίθετα, διαβεβαίωνε, όπως κι ο κ. Βενιζέλος, ότι η «Αργεντινή θα επιστρέψει στην ανάπτυξη και, όταν αυτό γίνει, θα είναι πολύ έντονη». Και για να γίνει, εφάρμοζε την ίδια ακριβώς συνταγή: αδίστακτη λιτότητα, δραστικές περικοπές και γενικευμένη εκποίηση των πάντων μέσα από ιδιωτικοποιήσεις και γενικό ξεπούλημα.

Ύστερα από οχτώ μήνες ως υπουργός οικονομικών της Αργεντινής, ο Καβάγιο το μόνο που είχε μάθει να λέει ήταν ότι «εμείς πρέπει να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας» και να πετσοκόβει νοικοκυριά και οικονομία σε τέτοιο βαθμό που έφτασε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2001 να απαγορεύει τις αναλήψεις από τις τράπεζες για πάνω από 1.000 δολάρια τον μήνα και να εισάγει την πολιτική της δολαριοποίησης, δηλαδή την αντικατάσταση του εγχώριου νομίσματος από το ίδιο το δολάριο.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αποθέωση Γιώργου από τους Γερμανούς βιομηχάνους


Occupy Wall Street

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι διαδηλώσεις στον έναν από τους πιο γνωστούς ίσως δρόμους της Αμερικής, τη Wall Street, όπου στεγάζεται το χρηματιστήριο.

Οι διαδηλώσεις έχουν αποκτήσει αξιοσημείωτο όγκο, διαδηλώνοντας για την κατάσταση της χώρας, την οικονομία, την ανεργία και την κοινωνική εξαθλίωση.

Αν και αρχικά οι διαδηλωτές ήταν άνεργοι και άστεγοι η βίαιη αστυνομική καταστολή προκάλεσε συμπάθεια και “νέο αίμα” εισέρευσε στις τάξεις τους.
Ο ομάδα, που έχει ονομαστεί “Occupy Wall Street”, είχε κατασκηνώσει σε δρόμο κοντά στη Wall Street όπου η αστυνομία επενέβη και έκανε 80-100 συλλήψεις στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ χθες αντιμετώπισε τους διαδηλωτές με αθρόα χρήση σπρέι πιπεριού προκαλώντας αγανάκτηση στους περαστικούς οι οποίοι δήλωσαν στην πλειονότητά τους στήριξη στους διαδηλωτές.
Στόχος των διαδηλωτών είναι να διαδηλώνει μπροστά από τη Wall Street δυο φορές τη μέρα, στο άνοιγμα και στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ''ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ'' ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΝΤ!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΠΟΙΚΙΑΣ!

Την ώρα που η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλου λαμβάνουν τα μέτρα που δεν έχουν τέλος και έλεος, την ίδια ώρα με πράξεις πρωτοφανούς υποτέλειας, "ξεφτιλισμού" και ταπείνωσης της χώρας, που όμοιό της, ίσως, δεν έχει στα διεθνή χρονικά, τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο και ο Ε. Βενιζέλος ανταποκρίνονται, όπως τους ζητήθηκε, με επιστολές προσωπικής δέσμευσης προς το ΔΝΤ για την εφαρμογή των μέτρων.
Όπως ανερυθρίαστα παραδέχτηκε στη συνέντευξη που έδωσε ο Ε. Βενιζέλος, οι επιστολές τόσο του Γ. Παπανδρέου όσο και του ιδίου ζητήθηκαν και θεωρήθηκαν ως προϋπόθεση για την 6η δόση, από το ΔΝΤ.
Πάντα κατά τον Ε. Βενιζέλο, ο Γ. Παπανδρέου με την επιστολή του αναφέρεται και εγγυάται για το πολιτικό σκέλος των δεσμεύσεων, ενώ η επιστολή του Ε. Βενιζέλου συνιστά προσωπική δέσμευση για τα συγκεκριμένα μέτρα που θα εφαρμοστούν προς επίτευξη των στόχων!
Πολιτικοί παρατητρητές υπογράμμιζαν ότι τέτοιου είδους προσωπικές δεσμεύσεις για τη λήψη μέτρων με αντάλλαγμα τη χρηματοδότηση δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο και αναβιώνουν στα σύγχρονα χρονικά καταστάσεις χειρότερες και από αυτές χωρών που βρίσκονταν σε καθεστώς αποικίας.
Στο μεταξύ στο "μαντρί" χώθηκαν ταπεινωμένοι και βαρύτατα εκτεθειμένοι όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι σύσσωμοι (154 συν η ανεξάρτητη Έλσα Παπαδημητρίου) ψήφισαν την κατάπτυστη τροπολογία για το τέλος των ακινήτων. 

Από το ISKRA




To video από το olympia.gr



Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

154 ανθρωπίδια καταδίκασαν με τη ψήφο τους εκατομμύρια νοικοκυριά. Θα τους ανεχθούμε ακόμη για πολύ;

Του Δημήτρη Κυπριώτη
154 ανθρωπίδια που θέλουν να λέγονται βουλευτές του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού (τρομάρα τους) Κινήματος, ψήφισαν ΝΑΙ στη ψηφοφορια που νομιμοποιεί τον  έκτακτο (δηλαδή μόνιμο) φόρο στην ακίνητη περιουσία των ελλήνων πολιτών και ο οποίος  θα εισπράττεται  με το λογαριασμό της ΔΕΗ !

Όσοι ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται, ή ακόμη σφυρίζουν ανέμελα, πολύ γρήγορα θα καταλάβουν ότι έχουμε πλέον περάσει σε καταστάσεις δήμευσης περιουσιών και σε  μία πλήρη καταπάτηση του Συντάγματος.

Κάποιοι ΄΄βολευτές΄΄ που δήθεν είχαν δείξει διαφωνία για το μέτρο λίγες ημέρες πριν από τη σημερινή ψηφοφορία, μαντρώθηκαν για μια ακόμη φορά  βελάζοντας σαν τα πρόβατα και δεν τόλμησαν ούτε την πόρτα από το μαντρί να ανοίξουν.

Καλά λοιπόν θα κάνουν από εδώ και στο εξής να μην τολμήσουν να εμφανιστούν ούτε στην αυλόπορτα του σπιτιού τους, γιατί δε ξέρω αν τα ζαρζαβατικά και τα πάσης φύσεως γαλακτομικά, είναι πλέον αρκετά για να τιθασεύσουν την οργή της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Αυτό όμως ας το λάβει υπόψη του και το 15% που δηλώνουν ακόμα υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ και οι οποίοι αν δεν είναι από τους βολεμένους, ας δουν την πραγματικότητα και τη θλίψη που έχει προκαλέσει σε εκατομμύρια έλληνες η κυβέρνηση του κόμματός τους και ας τους στείλει από εκεί που ήρθαν.

Σε διαφορετική περίπτωση ταυτίζονται με ότι το πιο απεχθές πολιτικά έχει να επιδείξει η πολιτική σκηνή, τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά και έτσι αναδεικνύονται και οι ίδιοι συνυπεύθυνοι της καταστροφής που οδηγείται η χώρα μας.

70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ (27 Σεπτεμβρίου 1941)


"Σκοπός του Εθνικού Μετώπου είναι:
α) Η απελευθέρωσις του Έθνους μας από τον σημερινόν ξένον ζυγόν και η απόκτησις της πλήρους ανεξαρτησίας της χώρας μας.
β) Ο σχηματισμός προσωρινής κυβερνήσεως του ΕΑΜ αμέσως μετά την εκδίωξιν των ξένων κατακτητών, μοναδικός σκοπός της οποίας θα είναι η προκήρυξις εκλογών δια συντακτικήν εθνοσυνέλευσιν, με βάσιν την αναλογικήν ίνα ο λαός αποφανθή κυριαρχικώς επί του τρόπου της διακυβερνήσεώς του.
γ) Η κατοχύρωσις του κυριαρχικού τούτου δικαιώματος του Ελληνικού Λαού, όπως αποφανθή περί του τρόπου της διακυβερνήσεώς του, από πάσαν αντιδραστικήν απόπειραν, ήτις θα τείνη να επιβάλη εις τον λαόν λύσεις αντιθέτους προς τας επιθυμίας του και η εκμηδένισις δι’ όλων των μέσων του ΕΑΜ και των οργάνων που το αποτελούν, πάσης τοιαύτης αποπείρας."
Από την ιδρυτική διακύρηξη του ΕΑΜ


Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Αλήθεια και προπαγάνδα για τους εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα



Γράφει ο Γιάννης Περακάκης

           Σχεδόν με το ξέσπασμα της κρίσης το φθινόπωρο του 2009 μπήκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των ΜΜΕ ως κύριοι ένοχοι για την διόγκωση του χρέους και ενδεχόμενης χρεοκοπίας οι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Το τι έχει ειπωθεί είναι σε όλους γνωστό. Κηφήνες, κοπρίτες, γενίτσαροι του συστήματος, κομματικός στρατός του ΠΑΣΟΚ κλπ. Δυστυχώς η αντίληψη που επικρατεί στην μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από τις κατευθύνσεις της κρατικής προπαγάνδας. Οι περισσότεροι έχουν υποκύψει στην δύναμη της πλύσης εγκεφάλου και πιστεύουν ότι όσο πιο μεγάλος αριθμός Δημοσίων υπαλλήλων απολυθεί τόσο πιό γρήγορα θα απαλλαγούμε από τα μνημόνια. Αυτή η τάση του κόσμου φαίνεται τόσο στις δημοσκοπήσεις όσο και στην καθημερινή συναναστροφή.
          Η κυβέρνηση και η ολιγαρχία έχουν προφανώς κάθε συμφέρον να υποδεικνύουν εξιλαστήρια θύματα. Η πλειοψηφία του λαού όμως πέφτει θύμα παραπληροφόρησης. Η αλήθεια ποτέ δεν αναφέρεται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Όλοι αυτοί δεν μιλούν ποτέ με νούμερα παρά μόνο με αφορισμούς όπως αυτόν του κ. Α. Λοβέρδου, ο οποίος με μία ξεκάθαρη φασιστική νοοτροπία (ασχέτως πολιτικών σκοπιμοτήτων) κατασυκοφάντησε τους εργαζόμενους στο δημόσιο λέγοντας ότι λόγω μονιμότητας ταλαιπωρούν χρόνια τώρα τον ελληνικό λαό.
         Οι τελευταίες εξελίξεις αναφέρουν ότι ετοιμάζονται μαζικές απολύσεις στον Δημόσιο τομέα μετά από ισχυρές πιέσεις της τρόϊκα. Παρουσιάζονται δε οι απολύσεις αυτές (ακούγονται νούμερα για εκατό με εκατόν πενήντα χιλιάδες) περίπου ως πανάκεια για την μείωση του χρέους και την αποφυγή της χρεοκοπίας.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΙΤ !

Του ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ*
Οι ξένοι τοκογλύφοι που εκπροσωπεί η Τρόικα των γκαουλάιτερ, σε αγαστή σύμπνοια με τους κλεπτοκράτες που παριστάνουν τους «καπιταλιστές» στη χώρα μας, και με τυφλό όργανο την αδίστακτη Κοινοβουλευτική Χούντα που παριστάνει την «κυβέρνηση», εισάγουν, με καταιγιστικούς ρυθμούς, μέτρα που αλλάζουν ριζικά τον κοινωνικο-οικονομικό χάρτη της Χώρας προς όφελος των ξένων και ντόπιων ελίτ που δημιούργησαν την κρίση.
Τα εξοντωτικά αυτά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που θεσμοθετούνται χωρίς τη παραμικρή λαϊκή νομιμοποίηση, με τη βοήθεια των άβουλων δωσιλόγων που παριστάνουν τους «βουλευτές», έχουν ένα και μοναδικό απώτερο στόχο: την ελαχιστοποίηση των ζημιών των ελίτ από την χρεοκοπία που σήμερα είναι θέμα χρόνου –παρά τα χονδροειδή ψέματα της Χουντικής «κυβέρνησης» ότι τα κτηνώδη μέτρα τους θα την αποτρέψουν-- και την παράλληλη μεγιστοποίηση των ωφελημάτων τους από αυτή. Το πρόβλημα επομένως των ξένων και ντόπιων ελίτ είναι πως θα αναβάλλουν την αναπόφευκτη πια χρεοκοπία (2/3 των ανεξάρτητων διεθνών οικονομολόγων και, φυσικά, οι αγορές αυτό πιστεύουν[i]) μέχρι να οργανώσουν μια απόλυτα ελεγχόμενη από αυτούς χρεοκοπία, που θα ελαχιστοποιούσε τις ζημιές τους και θα μεγιστοποιούσε τα οφέλη τους, σε βάρος πάντα των λαϊκών στρωμάτων.

Να μην περάσουν οι ... "Ούννοι" του ΠΑΣΟΚ

Γ. Δελαστίκ - "Πριν" 

 Θίχτηκαν αυτά τα πολιτικά γελοία υποκείμενα που συναπαρτίζουν την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Έβαλαν άγριο χέρι στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο, έναν ακόμη άσχετο «κηπουρό» του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Τον έκραξαν, τον κυνήγησαν σχεδόν ακόμη κι από το καφενείο της Βουλής και χρειάστηκε -κατά το ρεπορτάζ- να προστρέξει επειγόντως ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος για να καλμάρει τους πασόκους βουλευτές να μη ρίξουν και καμιά ...φάπα στον Μόσιαλο και γίνουν βούκινο!

Έκτακτα είναι όλα αυτά. Μόνο που κάνετε πολύ μεγάλο λάθος αν νομίζετε ότι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έδιωξαν τον Μόσιαλο επειδή η κυβέρνηση που εκπροσωπεί έχωσε το χέρι της στην τσέπη των συνταξιούχων και τους αρπάζει τη σύνταξη ή επειδή ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος βουτάνε τους μισθούς και το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Όχι βέβαια. Αυτά τα ψηφίζουν χωρίς καμιά δυσκολία και εκνευρισμό. Θίχτηκαν επειδή ο Μόσιαλος είπε με θρασύτητα χιλίων πιθήκων σωστά πράγματα μιλώντας για τα προνόμια των βουλευτών, έχοντας στόχο να τους απαξιώσει και ταπεινωμένους να τους σύρει να ψηφίσουν και το νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης χωρίς πολλές πολλές διαμαρτυρίες και φιγούρες προς το θεαθήναι.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6ΜΜ, ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Η αγανάκτησή μας, που πλημμύρισε τις πλατείες, τώρα ξεχειλίζει! Αυτοί, που ευθύνονται για την κρίση, στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της χώρας διαλύουν την κοινωνία.
Αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς βιβλία. Κάνουν τα πανεπιστήμια εταιρείες. Δημιουργούν τουλάχιστον δύο άνεργους σε κάθε οικογένεια. Βάζουν λουκέτα παντού. Εξαπολύουν μια άνευ προηγουμένου φορολογική λαίλαπα.

Κλέβουν το βιος μας, καταστρέφουν τις ζωές μας.

Αλλά τώρα πια δεν μας φοβίζουν. Τα νέα χαράτσια, που επιβάλουν μας ενώνουν και μας εξοργίζουν.
Όλοι μαζί μπορούμε να τους στείλουμε πίσω το λογαριασμό.

Δεν πληρώνουμε για κανέναν και τίποτα.

Ήρθε η ώρα να πληρώσουν αυτοί.

Καλούμε φοιτητικά, εργατικά, επαγγελματικά και επιστημονικά σωματεία, συλλόγους, συνδικάτα, φορείς να οργανώσουν την άρνηση πληρωμών και να συντονίσουμε όλοι μαζί τις δράσεις ανυπακοής και αλληλεγγύης.
Όλοι και Όλες στο Σύνταγμα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 - 6 μ.μ.

Ανυπακοή -Αλληλεγγύη

Οργανώνουμε την άρνηση πληρωμών, για να μην πληρώσει κανένας μας.
Άμεση Δημοκρατία Τώρα

Εσύ διάλεξες στρατόπεδο;

Του Δημήτρη Πατέλη

Πόλεμο θέλουν; Θα τον έχουν! Εσύ διάλεξες στρατόπεδο;
«Τώρα έχουμε πόλεμο», μας λένε κυνικά και απροκάλυπτα οι δωσίλογοι κυβερνώντες του χρηματοπιστωτικού άξονα. Ας το συνειδητοποιήσουν λοιπόν καλά όσοι σπεύδουν (ασχέτως προθέσεων: από ωμό συμφέρον, από εκβιασμούς και πιέσεις, από ιδιοτελείς στρατηγικές επιβίωσης, από άγνοια, από αφέλεια, από κοινωνικό αναλφαβητισμό, από απλή βλακεία) να συστρατευθούν σήμερα με το στρατόπεδο των ύπουλων επιτιθεμένων, απατεώνων, καταχραστών εξουσίας, με τη χούντα των δωσίλογων και τους Νόμους Πλαίσιο της Νέας Κατοχικής Τάξης τους.
Οι αδίστακτοι επιτιθέμενοι, αποφάσισαν να θυσιάσουν την παιδεία, την υγεία, τις εργασιακές σχέσεις, την περίθαλψη, την ασφάλιση, και κυρίως: μερικές γενεές του λαού μας, τη νεολαία μας, τα αγέννητα παιδιά, με όρους γενοκτονίας, για να εξευμενίσουν τα αφεντικά τους: τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους!

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Όχι στη χουντοποίηση του Πανεπιστημίου και στο νέο δωσιλογισμό


Η πλειοψηφική τάση του πανεπιστημιακού κινήματος εκφράστηκε πλέον και συμβολικά: παρά τις ασφυκτικές πιέσεις και τον καταιγισμό κατευθυνόμενης προπαγάνδας, την ημέρα εκπνοής της προβλεπόμενης από το νόμο Άδωνη, Άννας και Άρη (καρπό του “συναινετικού” κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος της 24ης Αυγούστου 2011), 17 από τα 19 Πανεπιστήμια αρνήθηκαν με αξιοπρέπεια την πρώτη πράξη μετατροπής των ΑΕΙ σε Α.Ε. Η αντισυνταγματικότητα αυτού του νόμου έχει αποδειχθεί από τους πλέον έγκριτους συναδέλφους συνταγματολόγους αλλά και από την ίδια την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.
Ακόμα και βάσει του Συντάγματος (Άρθρο 120, Ακροτελεύτια διάταξη) “3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος. 4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Υπάρχουν και φωνές στην Ευρώπη που αντιστέκονται στην προπαγάνδα

Εφημερίδα Dagens Nyheter
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΣΟΥΗΔΙΑ


Κάισα Έκις Έκμαν


Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση. Η Κάισα Έκις Έκμαν επισκέφτηκε μια παρεξηγημένη χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο, όπου όλοι συμφωνούν μεταξύ τους.


Πώς θα νιώθαμε αν όλα όσα μας ανήκαν πουλιόνταν για να ξεπληρώσουμε δάνεια από τα οποία δεν είδαμε ποτέ όφελος; Αν οι μισθοί μας μειώνονταν στο μισό και τα λεφτά πήγαιναν κατευθείαν σε ξένες τράπεζες;


Και αν εμείς, ενώ προετοιμαζόμασταν να ζήσουμε στο οριο διαβίωσης, ως επιστέγασμα όλων αποκαλούμασταν τεμπέληδες και κακομαθημένοι; Αν κάποιος εξοικειωθεί με αυτή την κατάσταση, μπορεί να αποκτήσει μια ιδέα πώς είναι να είσαι Έλληνας αυτή τη στιγμή.


Έχω μόλις επιστρέψει από την Ελλάδα. Σε μία χώρα που βρίσκεται σε κρίση επικρατεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μια καχεξία και απελπισία, αναμεμιγμένη με την πολιτική αφύπνιση που ακολουθεί μεγάλα γεγονότα και προκαλεί ευφορία. Ξαφνικά, οι χαμηλοί μισθοί και η δυσκολία πληρωμής των λογαριασμών, από ατομικό πρόβλημα του καθενός, απέκτησαν κοινό πολιτικό περιεχόμενο. Ορισμένοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν. Άλλοι να ρίξουν την κυβέρνηση.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

     Σήμερα στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας, η βάση του σώματος των εργαζομένων, παρά τη θέληση του Δ.Σ. και των εκπροσωπούμενων σε αυτό παρατάξεων, αποφάσισε κατάληψη διαρκείας.
     Η απόφαση αυτή πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (181 υπέρ - 50 κατά). Το Δ.Σ. του συλλόγου, ακόμα και μετά τη λήψη της απόφασης, προσπάθησε να τη σαμποτάρει στην πράξη.Επειδή πιστεύουμε πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει άμεσα να σπάσει την κατάληψη, είτε με τα Ματ, είτε με τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές της (που αναγκάστηκαν από τη θέληση του κόσμου να συμμετάσχουν σε κάτι που δεν είχαν δει ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους), χρειαζόμαστε την άμεση και έμπρακτη υποστήριξη και αλληλεγγύη σας.

Η χρεοκοπία είναι εδώ…

Του ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΓΚΙΒΑΛΟΥ

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες εβδομάδες για να αντιληφθούν ακόμα και οι πλέον αφελείς και καλόπιστοι ότι οι ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ «ΣΩΤΗΡΙΑΣ» ΤΗΣ 21ης ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΕΝΑΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.


Όλες αυτές οι φήμες, οι δηλώσεις, οι συζητήσεις, περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, περί επανόδου στη δραχμή ή σε έναν τύπο «ευρωδραχμής», αλλά και περί της επικείμενης στάσης πληρωμών και της αναγνώρισης της επίσημης χρεοκοπίας της χώρας μέχρι το τέλος του 2011, συγκροτούν το απαραίτητο «σκηνικό πανικού» που θέλει να καλύψει δύο κεντρικούς στόχους:


- Ο πρώτος είναι απολύτως εμφανής και αποσκοπεί στην ακραία τρομοκράτηση των πολιτών ώστε να αποφευχθεί κάθε αντίδραση στα συνεχώς επιβαλλόμενα «νέα μέτρα». Σύμφωνα με τις βασικές αρχές του «ψυχολογικού πολέμου» η τρομοκράτηση, ο πανικός, η απόγνωση αποτελούν μεθόδους που δρουν παραλυτικά σε κάθε κοινωνική ομάδα, σε κάθε πολίτη.

Βενιζέλος: «Ευτυχώς που έχουμε και την τρόικα»


Μετά την ευλογία και την ευτυχία που μας χάρισε το μνημόνιο, έχουμε και άλλους λόγους να μακαρίζουμε την τύχη μας.  Έχουμε και τρόικα.

Μας εμπαίζουν και υποτιμούν την νοημοσύνη μας. Μέχρι πότε;



Ερωτική επιστολή προς το δημόσιο υπάλληλο

Πολυαγαπημένε μου Δημόσιε Υπάλληλε,
Ξέρω ότι και σήμερα στέκεσαι με αγωνία μπροστά στην οθόνη σου περιμένοντας τα νέα: θα κοπεί ο μισθός σου άλλο 25%; Θα κλείσει η υπηρεσία σου; Θα μεταφερθείς αλλού; Και το κυριότερο, θα είσαι στις 25.000 που θα απολυθούν, ή στις 100.000 που θα βρεθούν στην εφεδρεία;
Φαντάζομαι από τώρα τον Ευάγγελο Βενιζέλο να στέκεται με ύφος χιλίων καρδιναλίων και να σου λέει: σόρρυ, μάγκα, δεν έχω άλλα λεφτά να σε κρατήσω. Υποψιάζομαι μάλιστα και το αλά Μάνος επιχείρημά του: όταν μια ιδιωτική επιχείρηση δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους εργαζόμενούς της, τότε είναι αναγκασμένη να τους απολύσει. Το ίδιο, θα πει, θα κάνει και το Δημόσιο. Ο,τι και να φαντάζεται ο Βενιζέλος όμως, αγαπημένε μου δημόσιε υπάλληλε, ούτε τα σχολεία, ούτε τα νοσοκομεία είναι το μαγαζί του, ούτε και εσύ ο υπάλληλός του, για να τα κλείνει και να σε απολύει κατά βούληση.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Φτάνει πια ο εκβιασμός της πτώχευσης και ο μπαμπούλας εξόδου από ευρώ!

Γράφει ο
Παναγιώτης Λαφαζάνης

Έχουμε διακηρύξει εξ αρχής και σε όλους τους τόνους ότι είναι χίλιες φορές προτιμότερη η «στάση πληρωμών» επί του δημόσιου χρέους (''πτώχευση'') και η έξοδος της χώρας από το ευρώ, ως αφετηρίες μιας νέας προοδευτικής πορείας, από τη σημερινή αδιέξοδη, καταστροφική και χωρίς τέλος μνημονιακή λεηλασία!
Ο Γ. Παπανδρέου επανέφερε από τη Θεσσαλονίκη το δίλημμα: Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και νέα μέτρα ή πτώχευση της χώρας και έξοδο από το ευρώ.
Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε σε όλους τους τόνους ότι θα προασπίσει τη χώρα από την πτώχευση και δεν θα επιτρέψει την έξοδο της από την ευρωζώνη!
Το τραγικό είναι ότι τα διλήμματα είναι πραγματικά!

ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
 
Προαποφασισμένα από τον Ιούλιο είναι τα νέα μέτρα λεηλασίας του εισοδήματος του ελληνικού λαού που θα επιχειρήσει να περάσει η κυβέρνηση Παπανδρέου στο αμέσως επόμενο διάστημα, προφασιζόμενη δήθεν απρόβλεπτες πιέσεις από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ο γερμανικός Τύπος αναφερόταν αμέσως μετά τη σύνοδο της 21ης Ιουλίου σε πρόσθετα μέτρα που θα λαμβάνονταν στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο.
Καμιά έκπληξη δεν αποτελεί επίσης το γεγονός ότι η τρόικα δεν έχει έρθει ακόμη στην Αθήνα. Τα περί επιστροφής δέκα ημέρες μετά την αποχώρησή της σε κλίμα υποτιθέμενης ρήξης ήταν παραμύθια. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε δηλώσει κατηγορηματικά στην Μπούντεστακ, το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, ότι "θα δούμε πότε θα πάει στην Αθήνα" η τρόικα, συναρτώντας το με τη συμμόρφωση της ελληνικής κυβέρνησης σε μια σειρά καθηκόντων που της έχει επιβάλει η Γερμανία μέσω ΕΕ.

Aναφορά σε ένα πλιάτσικο

Argentina

Οι αναλογίες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης μεταξύ της Ελλάδας και της Αργεντινής είναι τόσο προφανείς που διαρκώς εμφανίζονται στον ελληνικό τύπο. Παρουσιάζουμε σήμερα την συγκλονιστική ταινία του Fernando E. Solanas «Memoria del saqueo» (Αναφορά σε ένα πλιάτσικο).

Argentina from www.aformi.gr on Vimeo.

Να ΄ναι βέβαιοι οι δοσίλογοι κι οι νενέκοι, ΠΟΤΕ δεν θα ξεχάσουμε!

Πτώχευση με όρους αποικίας

Του Δημήτρη Καζάκη
Ύστερα από την εγκατάστα­ση του πρώτου επίσημου Γκαουλάιτερ μετά τη ναζι­στική περίοδο, του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, ολοκληρώνεται και τυπι­κά η νέα κατοχή της χώρας. Για ορια­κή στιγμή έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κα­τά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη 13/9 με τον πρόεδρο της Alpha Ban k Γιάννη Κωστόπουλο. Τη συνάντηση αυ­τή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένα είδος Δαμασκηνού της νέας εποχής, διάνθισε με μια περίεργη και σιβυλλι­κή δήλωση ότι «πρέπει να περάσουμε πρώτα στην απέναντι όχθη και έπειτα να τα βρούμε». Τι να εννοούσε άραγε; Ποια είναι η απέναντι όχθη; Ποιοι θα τα βρουν έπειτα;
Από την πλευρά του, ο κ. Κωστόπουλος είπε - σύμφωνα με τα δημο­σιεύματα - ότι στη συγχώνευση της τράπεζάς του με την Eurobank πραγ­ματοποιήθηκε, επιτέλους, η πρώτη μεγάλη ξένη επένδυση στον τόπο μας και εξέφρασε την ελπίδα ότι, παρά τη δύσκολη συγκυρία, η επένδυση θα ολοκληρωθεί γρήγορα. Πρόκειται βέ­βαια για ανοησίες με πατέντα, καθότι η «επένδυση» του εμίρη από το Κατάρ είναι ένα δάνειο με τη μορφή μετατρέ­ψιμου ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ. Όσα περίπου δαπανά ο κ. Κωστόπουλος για τις ετήσιες βεγγέρες της τράπεζάς του.

Η ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

Αυτή την ώρα, που η χώρα οδηγείται σε μείζονα εθνική καταστροφή, οι ευθύνες των ενορχηστρωτών του μεγάλου ξεπουλήματος καταδεικνύονται πλήρως από τις βαρύτατες καταγγελίες για τον ρόλο της ΕΛΣΤΑΤ.
Οι αποκαλύψεις της κυρίας Ζωής Γεωργαντά, καθηγήτριας Οικονομετρίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), ότι η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, σε αγαστή συνεργασία με τον Walter Rademacher, γενικό διευθυντή της Eurostat, «μαγείρεψαν» τα στοιχεία του ελλείμματος, δεν αφήνουν καμμία αμφιβολία ότι οδηγηθήκαμε εσκεμμένα στο ΔΝΤ από τους εγκάθετους των διεθνών τοκογλύφων.
Εκτελώντας εντολές, εφάρμοσαν με παράνομες πρακτικές ένα σχέδιο που, από την απογραφή Αλογοσκούφη μέχρι την σκευωρία Παπακωνσταντίνου, είχε στόχο την διεθνή εκστρατεία κατασυκοφάντησης της χώρας και την υπαγωγή της σε καθεστώς υποτέλειας.
Οι μεθοδεύσεις σχετικά με το ότι η στατιστική υπηρεσία δεν έχει άμεση σχέση με τα στοιχεία του προϋπολογισμού και τα πλαστά στοιχεία που εκτίναξαν το έλλειμμα από το 12% στο 15,4% αποτελούν καθαρά κακουργηματικές πράξεις εις βάρος του λαού και της χώρας.
Αναρωτιέται κανείς, τι κάνει η δικαιοσύνη, οι εισαγγελείς σε αυτό τον τόπο δεν παρακολουθούν τις ειδήσεις; Δεν καταλαβαίνουν ότι θα απολογηθούν μια μέρα και αυτοί στον ελληνικό λαό;
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα καταγγελλόμενα για την ΕΛΣΤΑΤ, μαζί με τα στοιχεία για προσυνεννοήσεις με τον Στρως Καν, το «σορτάρισμα» Τ3-Τ10 και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια κυβερνητικών παραγόντων, συνιστούν καθαρά Εσχάτη Προδοσία και λόγο σύστασης Ειδικού Δικαστηρίου.
Ο ελληνικός λαός είναι πλέον πεισμένος ότι, μέσα από μια αλυσίδα εσκεμμένων ενεργειών, παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και αντιλαϊκών μέτρων, η «μαύρη διεθνής» των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων επιχειρεί να μετατρέψει την πατρίδα μας σε κολαστήριο της νέας παγκόσμιας τάξης.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) στηρίζει την καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά και τους υπόλοιπους έντιμους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ, οι οποίοι υπερασπίζουν την επιστημονική τους επάρκεια και τα νόμιμα συμφέροντα της χώρας, πράγμα που αποτελεί υποχρέωση και καθήκον για κάθε δημόσιο λειτουργό αυτές τις κρίσιμες ώρες.
Καλούμε τους Έλληνες πολίτες σε παλλαϊκό αγώνα ενάντια στη νέα κατοχή, απέναντι στο δουλικό πολιτικό κατεστημένο, τους δωσίλογους και τους ξένους «επιτηρητές» τύπου Χορστ Ράϊχενμπαχ και Βάλτερ Ραντεμάχερ.
Αυτοί που θέλουν να μας τσακίσουν ως τον «αδύναμο κρίκο» της ευρωζώνης και των PIGS, με χαράτσια, αντιδημοκρατικές διαδικασίες και προπαγάνδα τρόμου, θα πάρουν την απάντησή τους από το γενικευμένο κίνημα αντίστασης που ξεχύνεται παντού.
Ο ελληνικός λαός θα αψηφήσει τις σκευωρίες, την καταστολή και τον φόβο και θα τσακίσει, όπως ξέρει από την ιστορία του, τα εθνοκτονικά σχέδια της οικονομικής ολιγαρχίας με την ανυποχώρητη λαϊκή πάλη και αλληλεγγύη.

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΠΑΜ)
Αθήνα, 19-9-2011

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
7 μ.μ.
ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ «ΧΑΡΑΤΣΙΑ» ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΛΥΣΤΡΙΚΑ ΣΤΟ ΒΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι και αλληλέγγυοι, μπορούμε να νικΗσουμε το φΟβο και να τον περΑσουμε στο Αλλο στρατΟπεδο
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
21 Σεπτέμβρη ώρα 7.00μ.μ.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν πληρώνουν!

Την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της “έκτακτης εισφοράς” αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας
Την μαζική, συλλογική , οργανωμένη μέσω του σωματείου τους , συντονισμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της περιβόητης “έκτακτης εισφοράς” αποφάσισαν σήμερα σε έκτακτη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Επίσης θα διερευνηθεί ταυτόχρονα με την άρνηση πληρωμών και η δυνατότητα αγωγής κατά των συγκεκριμένων κυβερνητικών αποφάσεων.
Επίσης αποφασίστηκε ο συντονισμός της δράσης με άλλα σωματεία και επαγγελματικές οργανώσεις της Πρέβεζας που θα λάβουν παρόμοια απόφαση.
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας καλούν τα υπόλοιπα σωματεία και συλλόγους της πόλης, τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το Εργατικό Κέντρο της Πρέβεζας σε αντίστοιχη λήψη αποφάσεων και κοινή δράση 

Από την ιστοσελίδα Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Δ. Πρέβεζας

Στο δρόμο της Αργεντινής

Στο δρόμο της Αργεντινής

Του Κώστα Λαπαβίτσα
Όταν υπέγραψε το Μνημόνιο, η κυβέρνηση Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα σε πορεία Αργεντινής. Για να κρατήσει τη χώρα πάση θυσία μέσα στο πλαίσιο του σκληρού νομίσματος, αποδέχτηκε δάνεια με επαχθή επιτόκια και όρους αποπληρωμής. Εκχώρησε μέρος της εθνικής κυριαρχίας στην τρόικα επιβάλλοντας λιτότητα για να εξασφαλιστούν πρωτογενή πλεονάσματα και να μειωθεί σταδιακά το δημόσιο χρέος. Αποδέχτηκε επίσης την ανάγκη για περαιτέρω απελευθέρωση των αγορών και ιδιωτικοποιήσεις. Τέτοια μέτρα χαρακτήρισαν την καταστροφική πορεία της Αργεντινής από το 1998 μέχρι το 2001.
Μόνο που στην Ελλάδα οι εξελίξεις είναι ταχύτερες και βιαιότερες. Η μείωση του ΑΕΠ το 2010-11 θα είναι περίπου 10%. Αν προσθέσουμε και το 2009, η συρρίκνωση θα φτάσει το 12%, ενώ προβλέπεται συνέχεια το 2012. Η κατάσταση θυμίζει τη Μεγάλη Κρίση της δεκαετίας του 1930. Και μεταφράζεται σε τραγωδία για του μισθωτούς, τους συνταξιούχους, αλλά και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Οι εκτιμήσεις του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, που έχουν αποδειχτεί πιό αξιόπιστες από της τρόικας, λένε ότι η ανεργία θα ξεπεράσει το 1200000. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από την άλλη, κλείνουν με πρωτοφανείς ρυθμούς.

Ο Γερμανικός Άξονας στον ίδιο καταστροφικό ρόλο

Σπάνια φωτογραφία από ένα ελληνικό χωριό την ώρα που εισβάλλουν Γερμανοί στρατιώτες.

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

Έφθασε στην Αθήνα για να αναλάβει τα καθήκοντα του Ανώτατου Διοικητή της χώρας μας ο εκπρόσωπος του 4ουΡάϊχ, «Γερμανός τεχνοκράτης» Χορστ Ράϊχενμπαχ. Όσο προχωράει η διαδικασία της νέας γερμανικής κατοχής, με οικονομικό μανδύα, καλό είναι να μην ξεχνάμε τον ρόλο που έχει παίξει η Γερμανία και οι εκάστοτε σύμμαχοί της (Αυστρία, Βουλγαρία, κ.ά.) σε κρίσιμες για την Ελλάδα και τον ελληνισμό καταστροφικές περιόδους της νεώτερης ιστορίας μας.
Όταν, το πρωΐ της 27ης Απριλίου 1941, η Αθήνα ξυπνούσε τρομαγμένη μετά από ολονύκτιες εκρήξεις και οι Αθηναίοι έβλεπαν περίλυποι τα εχθρικά αεροπορικά σμήνη να πετούν επιδεικτικά πάνω από την ελληνική πρωτεύουσα, άρχιζε η μακριά νύχτα της γερμανικής κατοχής.

ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ “ΣΑΜΠΟΤΑΖ” ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ

Τηλεφωνήματα στα Ελληνικά Ταχυδρομεία καταγγέλλουν ότι τα γραμματόσημα με το πρόσωπο
του Γ. Παπανδρέου δεν κολλάνε στους φακέλους!

Κάποιοι μίλησαν για προβοκάτσια κατά του πρωθυπουργού και τα ΕΛΤΑ έκαναν άμεσα έρευνα.
Το πόρισμα κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι … “τα γραμματόσημα δεν κολλάνε διότι οι πολίτες φτύνουν από την μπροστινή πλευρά κι όχι από πίσω…”

Από το www.olympia.gr

Τρελό σουξέ

Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας, αφού –μέσα σε 25 μόνο λεπτά- ο Γιώργος Παπανδρέου αποδέχτηκε όλους τους όρους της Άγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί. Η νέα επιτυχία της χώρας επετεύχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, για να μην ξοδευόμαστε σε εισιτήρια.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έπεισε την Άγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί πως δεν είναι ακόμα η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή, γιατί θα πληγούν ανεπανόρθωτα οι γαλλικές τράπεζες και η γερμανική οικονομία.
Μέρκελ και Σαρκοζί δήλωσαν πεπεισμένοι πως το μέλλον της Ελλάδας είναι στο ευρώ, ενώ το μέλλον των Ελλήνων είναι στον πούτσο καβάλα.
Η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί επέμειναν στη μεγάλη σημασία που έχει η αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος της τρόικας –για τις οικονομίες των χωρών τους-, ενώ επεσήμαναν πως οι επόμενες δόσεις θα καταβληθούν μόνο όταν οι Έλληνες δουν του κώλου τους την τρύπα.
Η κυρία Μέρκελ απηύθυνε και μήνυμα στον ελληνικό λαό, λέγοντας πως οι Έλληνες δεν πρέπει να δυσανασχετούν από το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση είναι διακοσμητική και η τύχη τους βρίσκεται σε ξένα χέρια, αλλά, αντιθέτως, θα πρέπει να είναι ευτυχισμένοι.
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την κυρία Μέρκελ, αφού στην Ελλάδα δεν υπήρχαν ποτέ κυβερνήσεις και πολιτικοί – διαχρονικά, στην Ελλάδα υπάρχουν, απλώς, άνθρωποι που είναι στα πράγματα.
Α ναι, υπάρχουν και μερικά εκατομμύρια ραγιάδες με ένδοξους προγόνους, βαριά αμορφωσιά και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Από τον πιτσιρίκο

Αυτός ο καραγκιόζης είναι συνομιλητής του Πρωθυπουργού

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ»

«Σας δίνω μια υπόσχεση, θα γίνω πρωθυπουργός για να σώσω αυτόν τον τόπο. Είναι θέμα χρόνου να αναλάβουμε τις τύχες της χώρας», τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας σε συγκέντρωση του ΛΑ.Ο.Σ στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ. Όταν οι... συγκεντρωμένοι φώναξαν το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», ο κ. Καρατζαφέρης παρενέβη και είπε: «Στους καθαρούς Έλληνες, που αγαπούν την πατρίδα, όχι στους αριστερούς κηφήνες».

Δεσμεύτηκε ότι ως πρωθυπουργός θα διώξει τους λαθρομετανάστες από την Ελλάδα και σημείωσε: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν λαθρομετανάστη να ασελγεί σε βάρος της Ελλάδας. Θα τους διώξω. Ήρθαν στο σπίτι μου χωρίς να τους φωνάξω κι έχω την υποχρέωση να τους δείξω την πόρτα της εξόδου».

Αν είχε πάρει όμως μίζα ένα εκατομμύριο μάρκα από την SIEMENS δεν θα την πείραζε κανείς ....

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΔΕΝ ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΕ ΚΑΛΑ, ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ!

Απίστευτο περιστατικό με την προσαγωγή μια μοντέρ της ΕΡΤ, κατόπιν εντολής του Θ. Πάγκαλου, συνέβη σήμερα (15.9) έξω από τη Βουλή! Σύμφωνα με τον Θ. Πάγκαλο η μοντέρ φέρεται πως έκανε κάποιο μορφασμό σε βάρος του!!

Το αποτέλεσμα ήταν η μοντέρ, να τεθεί υπό προσωρινή κράτηση από 6 φρουρούς (!) στο φυλάκιο (3 με πολιτικά και 3 ένστολοι). Οι αστυνομικοί, υπέβαλαν μάλιστα την μοντέρ σε καψώνια, καθώς δεν την άφηναν να μιλήσει με κανέναν (ούτε τους προέδρους των σωματείων) αλλά ούτε καν να σηκωθεί όρθια!!!
Φυσικά μετά από λίγη ώρα η μοντέρ αφέθηκε ελεύθερη με τον Θ. Πάγκαλο να μην καταθέτει μήνυση εναντίον της (όπως είχε απειλήσει αρχικά), προφανώς για να μην εκτεθεί ακόμα περισσότερο!

Από το www.iskra.gr

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η ομιλία του Δημήτρη Καζάκη στη Θεσσαλονίκη στις 12/9/2011 (B' μέρος)

Η ομιλία του Δημήτρη Καζάκη στη Θεσσαλονίκη στις 12/9/2011 (Α' μέρος)

Γράμμα του γιου ενός εργάτη

Είχα γεννηθεί λίγες ώρες πριν, τον είδα για πρώτη φορά, ήταν ψηλός, όμορφος, δυνατός και μοσχοβολούσε λάδια και μέταλλο.
Για χρόνια τον έβλεπα να σηκώνεται στις 4 το πρωί, να ανεβαίνει στο ποδήλατό του και να εξαφανίζεται μέσα στην ομίχλη του Τορίνο, με κατεύθυνση το Εργοστάσιο.
Τον είδα να αποκοιμιέται στον καναπέ, κατεστραμμένο από τις ώρες δουλειάς και από την παραγωγή χιλιάδων κομματιών, όλων ίδιων, όπως επέβαλε η δουλειά του.

Τον είδα χαρούμενο να περνά τον ελεύθερο του χρόνο με τα παιδιά και τη γυναίκα του.
Τον είδα να υποφέρει, όταν μου είπε ότι ο μισθός του δεν του επέτρεπε να με στείλει στο πανεπιστήμιο.
Τον είδα ταπεινωμένο, όταν του έδωσαν αύξηση 100 λιρών (5 λεπτά) για κάθε ώρα δουλειάς.
Τον είδα κατεστραμμένο, όταν στα 53 του χρόνια, ένας μάνατζερ του Εργοστασίου του είπε ότι ήταν πολύ μεγάλος για τις ανάγκες τους.

ΜΙΑ ΑΨΟΓΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Του ΠΟΛ ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ
Την Πέμπτη ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.), έχασε την ψυχραιμία του. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο η Ε.Κ.Τ. έχει καταντήσει μια «προβληματική» τράπεζα, επειδή αγοράζει ομόλογα καταχρεωμένων κρατών, ο κ. Τρισέ επέμεινε, σε υψηλούς τόνους, πως η στάση της ΕΚΤ ως προστάτιδας της σταθερότητα των τιμών υπήρξε «άψογη, άψογη!».
Όντως ήταν «άψογη»: αυτός είναι και ο λόγος που το ευρώ κινδυνεύει με κατάρρευση.
Ο οικονομικός αναβρασμός στην Ευρώπη δεν είναι πλέον αποκλειστικό πρόβλημα μικρών, περιφερειακών οικονομιών όπως η Ελλάδα. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι μια ολομέτωπη επίθεση των αγορών σε πολύ μεγαλύτερες οικονομίες όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Στο σημείο αυτό, τα κράτη που βρίσκονται σε οικονομική κρίση αντιπροσωπεύουν το εν τρίτο του συνολικού ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ, πράγμα που σημαίνει πως η ύπαρξη του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος εξακολουθεί να απειλείται.
Κι όμως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι ευρωπαίοι ηγέτες όχι απλώς δεν είναι διατεθειμένοι να αντιμετωπίσουν την απειλή αποτελεσματικά, αλλά αρνούνται ακόμη και να την αναγνωρίσουν ως τέτοια.

Το Μνημόνιο έφερε χρεοκοπία

ΠΗΓΗ: Sofokleous10
Tη δική της 11η Σεπτέμβρη ζει η Ελλάδα εδώ και ημέρες με αφορμή την ολική επαναφορά των σεναρίων χρεοκοπίας της χώρας μας, όχι μάλιστα από κάποιο τυχαίο κέντρο εξουσίας αλλά από την πηγή όλων των αποφάσεων: την Γερμανία. Το δημοσίευμα του περιοδικού Σπίγκελ βάσει του οποίου το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας έχει επεξεργαστεί σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας, τα οποία μάλιστα κρίνει αρκούντως καθησυχαστικά καθώς δεν ισοδυναμούν με την συντέλεια του κόσμου (διαχειρίσιμες θα είναι οι συνέπειες με τα δικά τους λόγια) και πολύ περισσότερο σχετικές δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων δείχνουν ότι ο χρόνος τελείωσε κάπως απότομα για την Ελλάδα. Η εικόνα ωστόσο συμπληρώνεται, προσφέροντας μια πρόσκαιρη ανακούφιση, με πληροφορίες που φιλοξενεί η αμερικανική εφημερίδα Wall StreetJournal προερχόμενες από το ΔΝΤ βάσει των οποίων η κρίσιμη δόση των 8 δισ. θα δοθεί.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Προπαντός ....αξιοπιστία



ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Το διαδίκτυο τον τελευταίο (αρκετό) καιρό, έχει γεμίσει με blogs “πατριωτικά”, “ελληνικά”, συνωμοσιολογικά, δήθεν αποκαλύψεων. Όπως μπορεί πολλοί από εσάς να έχετε διαπιστώσει τέτοιου είδους σελίδες αρνούνται οποιαδήποτε επιχειρήματα και γνώση, αποθεώνοντας το παράλογο και την παράνοια. Τα τελευταία χρόνια, απλά τώρα γίνεται πιο ορατό, ακροδεξιά και συνωμοσίες βαδίζουν χέρι-χέρι. 
Το διαδίκτυο είναι το ιδανικό περιβάλλον για να εκτεθείς στην απίστευτη τρέλα. Ο Σόρος είναι ο νέος αντίχριστος, οι Σοφοί της Σιών είχαν βάλει από αρχαιοτάτων χρόνων στο μάτι την Ελλάδα, το ότι δεν έχουμε βιομηχανία ήταν αποτέλεσμα διαπλοκής των Νεφελίμ, ο γέροντας Παΐσιος είχε προβλέψει τι θα κάνει ο Πούτιν, εμείς είμαστε το “εκλεκτόν γένος” και άλλα φαιδρά παρελαύνουν στον ψηφιακό κόσμο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – Ε.Π.Α.Μ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
 Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο στα πλαίσια δράσης του σε τομείς Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επικεντρώνει τις ενέργειές του σε 4 βασικούς άξονες:
1) Νομική αλληλεγγύη: Ν’ αναλάβουν νομικοί και ειδικοί φοροτεχνικοί (μέλη του Ε.Π.Α.Μ), την κάλυψη ανθρώπων που βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση από το κυνηγητό απ’ τις τράπεζες ή απ’ την πίεση που δέχονται από τις καθημερινές δυσβάσταχτες υποχρεώσεις.
2) Ιατρική αλληλεγγύη: Σε μια εποχή όπου το στοιχειώδες και αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό της υγείας, μετατρέπεται σε πολυτέλεια, στο βωμό των περικοπών για την επίτευξη των «δήθεν» δημοσιονομικών στόχων που έχει θέσει το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Ε., το Ε.Π.Α.Μ. οργανώνει δίκτυο ιατρικών υπηρεσιών, με γιατρούς (μέλη του Ε.Π.Α.Μ.), οι οποίοι θα είναι σε θέση να διαθέσουν μέρος του χρόνου τους, στο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν κατά προτεραιότητα σε ανέργους και ανασφάλιστους  και έπειτα σε όσους έχουν ανάγκη (ανεξάρτητα από το αν είναι μέλη του Ε.Π.Α.Μ.). Απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθούν ακόμη και ιατρεία πρωτοβάθμιας ιατρικής υπηρεσίας κυρίως στις φτωχογειτονιές, στις γειτονιές δηλαδή που πλήττονται κατά κύριο λόγο με την φτώχεια και την ανέχεια και αντιμετωπίζουν τεράστιο εισοδηματικό πρόβλημα. Το κάλεσμα απευθύνεται πρωτίστως σε γιατρούς οι οποίοι όχι μόνο σέβονται αλλά και τιμούν τον όρκο που πήραν, αλλά σέβονται αλλά και τιμούν εξίσου την κοινωνική τους καταγωγή, αφού σπούδασαν από το υστέρημα των οικογενειών τους. Ήρθε η ώρα να εξαργυρώσουμε την επένδυση που έκαναν οι γονείς μας, οι οικογένειές μας κι ολόκληρη η κοινωνία σε μας. Κι όχι γενικά κι αφηρημένα στο όνομα της φιλολογίας αλλά πρακτικά και άμεσα στα πλαίσια της δυνατότητας να εμψυχωθεί ο κόσμος να σταθεί στα πόδια του για να μπορέσει να ανατρέψει αυτήν τη κατοχή που θα είναι πολύ χειρότερη, και είναι πολύ χειρότερη, από τη παλιά κατοχή των παππούδων μας. Μια κατοχή η οποία, συρρικνώνει το μέγιστο κοινωνικό αγαθό, με:
  • συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών,
  • κατάργηση 10.000 κλινών πανελλαδικά. Τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αυξάνονται, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη απώλεια άνω των 2500 αποτρέψιμων θανάτων ετησίως, νέων στην πλειοψηφία τους ανθρώπων.
  • ιδιωτικοποίηση της υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Υγείας έχει θέσει στη διάθεση των ασφαλιστικών εταιρειών περίπου 550 κλίνες σε δημόσια νοσοκομεία που επιτρέπουν την περίθαλψη των ασφαλισμένων σε ιδιωτικές εταιρείες σε κατηγορία πρώτης θέσης.
  • απογύμνωση νοσοκομείων από προσωπικό
  • τραγικές ελλείψεις υλικών
3) Εκπαιδευτική αλληλεγγύη: Στα πλαίσια της επίθεσης που δέχεται το εκπαιδευτικό σύστημα και σε όλες του τις βαθμίδες, με τα γνωστά σε όλους προβλήματα, τα οποία οδηγούν σε πρακτικές που ευνοούν την εκπαίδευση και τη μόρφωση προνόμιο των «εχόντων» και στον περαιτέρω πνευματικό μαρασμό. Το δικαίωμα στη μόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας! Σε αυτή την κατεύθυνση των Ε.Π.Α.Π. χτίζει δίκτυο καθηγητών (μελών του Ε.Π.Α.Μ.) και κατά βάση άνεργων ή υποαπασχολούμενων και ειδικών ομάδων (τριτέκνων –πολυτέκνων), οι οποίοι με συμβολική αμοιβή, θα είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μαθητές της 3ης Λυκείου (ανέργων ή χαμηλόμισθων γονιών), οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε φροντιστήρια και να εξασφαλίσουν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, οργανώνεται δίκτυο βιβλίων, σχολικών εγχειριδίων και βοηθημάτων.
4) Αλληλεγγύη σε είδη πρώτης ανάγκης:  Η διατροφή, η ένδυση ακόμα και η στέγαση στους χαλεπούς και σκληρούς καιρούς που βιώνουμε, θα πρέπει να εξασφαλίζονται δωρεάν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ανέργους, υποαπασχολούμενους, χαμηλοσυνταξιούχους κλπ), μέσω δικτύου του Ε.Π.Α.Μ. το οποίο θα διαχειρίζεται είδη πρώτης ανάγκης από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και πολίτες.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η οικονομική κρίση, ανέδειξε μια άλλη εξίσου σημαντική στην ελληνική κοινωνία: την κρίση αξιών. Μια τέτοια αξία είναι η αλληλεγγύη! Αν είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι, μπορούμε να νικήσουμε το φόβο και να τον περάσουμε στο άλλο στρατόπεδο, παίρνοντας τις ζωές μας πάλι στα χέρια μας και δημιουργώντας ένα ευοίωνο μέλλον για τα παιδιά μας.
Ε.ΠΑ.Μ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μια μέρα μαγική ...


Από τους συναγωνιστές του ΕΠΑΜ Καρπενησίου